«Нафтогаз Тепло» та Львівська політехніка спільно готуватимуть фахівців для енергетичної галузі

За матеріалами сайту «Вісник Розділля»
Фото з підписання меморандуму

Компанія «Нафтогаз Тепло» (входить у Групу Нафтогаз) та Національний університет «Львівська політехніка» уклали меморандум про співпрацю. Його мета – сприяти розвитку фахової технічної освіти для забезпечення кваліфікованими кадрами паливно-енергетичної галузі та якісної трансформації енергетичної системи України.

Під час підписання договору перший проректор Львівської політехніки Олег Матвійків та генеральний директор компанії «Нафтогаз Тепло» Віталій Михайльо обговорили спільні потреби та висловили сподівання на тісну і взаємовигідну співпрацю.

«Енергетика сьогодні переживає серйозні виклики, що вимагають нових вмінь і підходів. Партнерство із Львівською політехнікою допоможе нам заручитися фаховою підтримкою у підвищенні кваліфікації наших співробітників, а також – у підготовці молодих кадрів, яких зараз сильно потребує галузь. Ми завжди готові надати їм наші виробничі майданчики для напрацювання практичного досвіду та будемо раді бачити у своїй команді», – коментує Віталій Михайльо, генеральний директор «Нафтогаз Тепло».

«Львівська політехніка» впродовж багатьох десятиліть спеціалізується на підготовці кваліфікованих фахівців технічного спрямування, які поповнюють ради провідних енергетичних компаній. Впевнений, що разом нам вдасться досягти ключової цілі – забезпечити українську енергетику професійними кадрами, чиї знання і вміння відповідають актуальним потребам галузі», – зазначає Олег Матвійків, перший проректор Національного університету «Львівська політехніка».

Основні напрями роботи в рамках меморандуму – вдосконалення системи підготовки та перепідготовки кадрів з урахуванням розвитку енергетичної галузі, оновлення стандартів технічної освіти під вимоги ринку праці, стажування та виробнича практика для студентів на підприємстві, створення мережі навчально-практичних центрів тощо.

Розвиток власних кадрів та залучення нових фахівців за сприяння профільних закладів освіти – одна з важливих умов забезпечення стабільного розвитку енергетичної галузі.