Надзвичайний та Повноважний Посол В’єтнаму в Україні обговорив із ректором Львівської політехніки перспективи співпраці

Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із зустрічі у Львівській політехніці

Ректор Національного університету «Львівська політехніка» Юрій Бобало, проректорка з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Наталія Чухрай, завідувачка Центру міжнародної освіти Наталія Гоц зустрічалися з Надзвичайним та Повноважним Послом В’єтнаму в Україні Нгуєном Хонг Тхачем.

У межах обговорення можливостей для майбутніх спільних проєктів заторкнули питання програм обміну студентів, участі Львівської політехніки у професійних ярмарках кар’єри, а також комунікації з в’єтнамською асоціацією випускників Львівської політехніки, що об’єднує різні покоління студентів, які досі з особливим захопленням згадують Львів і навчання в університеті.

Ректор Юрій Бобало, розповідаючи про можливості для навчання іноземних студентів у Львівській політехніці, відзначив, що молодь із В’єтнаму ― одна з найдисциплінованіших і найстаранніших серед усіх, хто навчається в нашому університеті. Окрему увагу очільник Політехніки акцентував і на в’єтнамському земляцтві, яке завжди тісно співпрацює з університетом і дбає про дисципліну своєї молоді.

До слова, минулого тижня у Львові відзначали День В’єтнаму, який був приурочений до 77-ї річниці незалежності країни та 30-річчя встановлення дипломатичних відносин між В’єтнамом та Україною. Зокрема, в Музеї імені Шептицького презентували книгу «Лук Ван Тієн» автора Нгуєна Дінь Тьєу, яку переклали українською мовою, та показали виставку картин із зображенням В’єтнаму, які намалювали українські художники.

Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці