На XVII Міжнародній школі «Крок до України» відбувся дискусійний клуб «Сковорода тут і тепер»

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Фрагмент заставки заходу

22 липня у межах XVII Міжнародної школи україністики «Крок до України» на платформі Zoom відбувся дискусійний клуб «Сковорода тут і тепер».

Ангеліна Паращина, молодша наукова співробітниця Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Львівської політехніки, літературознавиця, провадила бесіду зі студентами про українського філософа Григорія Сковороду. Центральним у розмові був життєпис та тексти українського Сократа. Учасники обговорили те, наскільки актуальним наразі є концепція сродної праці, кордоцентризму, питання самопізнання. Слухачі поділилися думками щодо того, що вплинуло на становлення Сковороди.

Студенти Школи переглянули й обговорили анімаційну біографію філософа, потрапили на віртуальну екскурсію Сковородинівкою. Також учасники клубу ознайомилися з байками «Бджола та Шершень», «Колеса годинникові», спробували самотужки вивести мораль до текстів, а також – із фрагментами діалогу «Наркіс. Розмова про те: Пізнай себе», дискутуючи про проблему самопізнання.

Надалі на студентів Школи чекають дискусійні клуби, присвячені українським традиціям, на яких вони зможуть порівняти культурні особливості України та країн, у яких вони наразі мешкають. Попереду – плідне навчання та пізнання не лише себе, а й України.