На війні загинув випускник Технічного коледжу Львівської політехніки Андрій Симко

Наталія Бельзецька, Центр комунікацій Львівської політехніки
Андрій Симко

Андрій Симко виконував бойові завдання в зоні проведення антитерористичної операції ще з 2020 року. Початок повномасштабного вторгнення зустрів на передовій, де боровся з окупантами.

Вдома на військовослужбовця чекали дружина та син.

Про випускника Технічного фахового коледжу згадує його викладач Василь Брунець:

«Я можу охарактеризувати Андрія тільки з позитивного боку. Він ні з ким не конфліктував, ніколи не створював жодних проблем. До навчання ставився добросовісно, відповідально, мав хороші оцінки. Всі поставлені завдання добре виконував. Я чітко запам’ятав, що дипломну роботу він виконав одним із перших. Андрій не був надто комунікабельним, більше спокійним і стриманим, але порядним і добрим хлопцем, якого нам усім не вистачатиме…»

За повідомленням Львівської міської ради, у мирний час Андрій Симко працював у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Нова Пошта». Захоплювався технікою. З 2020 року виконував бойові завдання в лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних сил України. Початок повномасштабного вторгнення зустрів на передовій, боровся з російськими окупантами на східному напрямку.

В Андрія Симка залишилися дружина із сином, мама, брат, бабуся з дідусем.

Попрощалися з військовослужбовцем у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, а поховали Героя на Личаківському кладовищі.

Спільнота Львівської політехніки сумує з приводу загибелі випускника та щиро співчуває його рідним і близьким.

Вічна пам’ять нашому Героєві!