На війні загинув випускник Політехніки, офіцер-десантник Віктор Каштелянський

Наталія Бельзецька, Центр комунікацій Львівської політехніки
Віктор Каштелянський

30-річний лейтенант Віктор Каштелянський загинув на Бахмутському напрямку, до кінця виконуючи свій військовий обов’язок. Офіцер закінчив військовий ліцей імені Героїв Крут, вищу освіту здобув в Інституті телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки, паралельно з цим навчався на військовій кафедрі Національної академії сухопутних військ.

Викладач Віктора, заступник директора ІТРЕ Володимир Фаст, згадує про нашого випускника як про товариську, добру та позитивну людину. Каже, що він був сумлінним і старанним студентом, який одразу після завершення навчання вирушив на фронт і всього себе віддав війську.

«Віктор навчався в нашому інституті на кафедрі електронних засобів інформаційно-комп’ютерних технологій з 2010 по 2014 рік, отримав диплом бакалавра за спеціальністю «радіоелектронні апарати». Після закінчення університету, у 2015 році, вирушив на фронт.

Віктор мав дуже товариську натуру, легко спілкувався з людьми, знаходив друзів. Безконфліктний, порядний, виконавський. У навчанні – сумлінний і старанний. З друзями, з якими познайомився ще під час навчання, до останнього часу підтримував зв’язок. Куратором його групи була Тетяна Смердова, і вона досі згадує про нього дуже тепло. Каже, що Віктор був надзвичайно людяним, щирим, добрим і порядним студентом. Таким він і залишиться в нашій пам’яті назавжди», – розповів Володимир Миколайович.

У рідній Топорівській школі, що на Золочівщині, про Віктора згадують із болем та смутком. Кажуть, що чоловік мав добре серце, завжди опікувався слабшими, був надзвичайно вихованим і уважним. У 2015 році, під час п’ятої хвилі мобілізації, не вагаючись, став на захист Батьківщини.

«Осколок російського снаряда обірвав життя випускника нашої школи 2008 року Віктора Каштелянського. Йому було лише тридцять… Віктор народився в Топорові, тут виростав, навчався у школі, закінчив її. Маючи добре серце, завжди опікувався слабшими. Надзвичайно вихований, уважний, завжди готовий прийти на допомогу. Продовжив навчання у Львівському державному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Крут. Вищу освіту здобув у Національному університеті «Львівська політехніка», навчався на військовій кафедрі офіцерів запасу при Національній академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного. Молодший лейтенант запасу у 2015 році, не вагаючись, став на захист своєї Батьківщини. Перебуваючи на посаді начальника центру зв’язку 58-ї мотопіхотної бригади, дістав звання лейтенанта», – йдеться у повідомленні на фейсбук-сторінці Топорівської школи.

Після демобілізації молодий, енергійний чоловік прагнув реалізувати свої мрії, але ранок 24 лютого змінив його життя назавжди. Віктор, не задумуючись, став до виконання свого військового обов’язку та разом з побратимами – воїнами АТО – продовжив службу у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Служив на посаді заступника командира роти, інструктором з повітрянодесантної підготовки аеромобільного батальйону.

Загинув військовослужбовець 13 травня поблизу населеного пункту Іванівське Бахмутського району Донецької області.

Віктор Каштелянський назавжди залишиться в наших серцях веселим і щирим, сповненим добра й любові до життя. Університетська спільнота висловлює вдячність його родині за виховання справжнього патріота, нашого героя і водночас – глибокі співчуття з приводу його втрати. Поділяємо цей біль разом з вами та щиро віримо, що душа воїна безсмертна, а пам’ять про Героя і його вчинки – вічна.

Віктор Каштелянський Віктор Каштелянський