На війні загинув випускник Львівської політехніки Володимир Курнат

Наталія Бельзецька, Центр комунікацій Львівської політехніки
Володимир Курнат

Виконуючи обов’язок із захисту нашої країни, на Сході загинув випускник Львівської політехніки Володимир Курнат. Він народився і виріс у Львові, тривалий час працював у правоохоронних органах Львівщини. Під час повномасштабного вторгнення захищав державу в лавах 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони.

Володимир Курнат закінчив Львівську політехніку за спеціальністю «приладобудування». Львівська міська рада повідомила, що чоловік був майором поліції. Протягом багатьох років працював старшим оперуповноваженим у місті Львові, згодом – керівником карного розшуку Яворівського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області. Після повернення до Львова обіймав керівні посади у службі карного розшуку. Упродовж своєї кар’єри був заохочений керівництвом 28 разів. За високі службові досягнення удостоєний відзнаки «Почесний знак МВС України», медалі «За сумлінну службу» II та III ступенів, нагрудного знака «За відзнаку в службі» I та II ступенів.

Сніжана Ігнатова на своїй фейсбук-сторінці написала про Володимира Курната:

«Вчора загинув мій добрий друг Вовка Курнат. З початком війни вступив до Львівської ТРО, а згодом опинився на фронті. Вертаючись із бойового завдання, він з іншими хлопцями підірвався на ворожому фугасі. Як важко писати про те, яким він був, та й йому б це не сподобалося. Тому напишу одне: це була Людина, і це був Патріот. Ще у школі він з батьком ходив на мітинги за свободу України, обрав роботу в поліції, щоб робити цю країну кращою. Нічого не боявся, був готовий віддати останнє для друзів та тих, кого любив, і зрештою віддав найцінніше для нас із вами та своєї Батьківщини – своє життя».

Попрощалися з Володимиром Курнатом у Гарнізонному храмі, а поховали військовослужбовця на Личаківському кладовищі.

Дякуємо всім нашим героям, які в найтемніші часи стали на захист нашої країни! Обіцяємо завжди про вас пам’ятати!