На війні загинув випускник Львівської політехніки Іван Ковальський

Наталія Бельзецька, Центр комунікацій Львівської політехніки
Іван Ковальський

Ще один випускник Львівської політехніки поповнив лави небесного війська. Іван Ковальський – львів’янин, у 2014 році закінчив наш університет та здобув кваліфікацію спеціаліста. Загинув військовослужбовець у бою наприкінці вересня.

Народився Іван Ковальський 13 лютого 1992 року. Після закінчення школи вступив на навчання до Львівської політехніки в Інститут дистанційного навчання, де здобув кваліфікацію бакалавра з транспортних технологій. У 2014 – отримує кваліфікацію спеціаліста в Інституті механічної інженерії та транспорту.

У ЗМІ повідомляли, що від 2010-го Іван Ковальський перебував на строковій службі внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ у складі 2-ї окремої Галицької бригади Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України. У 2022 році вступив до лав 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України. У серпні 2022 року проходив військові навчання у Сполученому Королівстві.

Із початком повномасштабного вторгнення боровся із окупантами у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України. Брав участь у наступальних діях на харківському напрямку.

Завідувач кафедри транспортних технологій Львівської політехніки Юрій Ройко згадує про нашого випускника, як про відповідальну, цілеспрямовану, відкриту людину. Каже, що Іван був активний, прагнув пізнавати нове та не зупинявся на досягнутому.

«Іван Ковальський навчався в нашому Інституті на заочній формі навчання. Відтоді минуло вже немало років, але про нього досі згадуємо лише хороше, це була добра людина, жвавий, життєрадісний студент. Сьогодні наш колектив сумує з приводу його загибелі, але, поза тим, ми щиро пишаємося його відвагою, мужністю, патріотизмом. Упевнений, майбутні генерації політехніків мають пам’ятати всіх українських героїв, шанувати їхні подвиги, адже вони віддали свої життя і заради того, щоб наші студенти сьогодні могли навчатися, здобувати знання», – каже Юрій Ярославович.

Прощання із загиблим героєм Іваном Ковальським відбулося 26 вересня у храмі Святого Воскресіння у Винниках. Чин похорону проходив наступного дня у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. Поховали українського захисника на Марсовому полі у Львові.

Дякуємо Герою за його подвиг! Пам’ятаємо ціну нашої перемоги!