На війні загинув випускник Львівської політехніки Андрій Рибак

Анна Зіганшина, Центр комунікацій Львівської політехніки
Андрій Рибак

Захищаючи Україну від російських окупантів, загинув наш випускник, старший лейтенант Андрій Рибак. Героєві назавжди залишиться 27 років.

Андрій Рибак навчався в ліцеї № 93 Львівської міської ради. Закінчив Інститут механічної інженерії та транспорту за спеціальністю «автомобільний транспорт». Водночас навчався на військовій кафедрі при Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. З початку повномасштабного вторгнення став на захист рідної країни. Служив у складі 355-го навчального механізованого полку 184-го навчального центру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Про Андрія Рибака у Політехніці згадують як про надзвичайно добру і світлу людину. Його викладачі кажуть, що хлопець виявляв великий інтерес до знань, був дуже цілеспрямованим і допитливим студентом.

«У 2017 році я був керівником бакалаврської кваліфікаційної роботи Андрія Рибака. Одразу погодився з ним працювати, оскільки, попри скромність і простоту, студент відзначався професійними знаннями, хоча відмінником не був. Тему роботи Андрій обрав самостійно, працював над удосконаленням технологічного процесу ремонту ходової частини автомобіля. До роботи поставився сумлінно і тому всі поставлені завдання виконав вчасно. У спілкуванні був виважений, мав авторитет серед одногрупників. Захоплювався військовою справою, виявляв активну громадянську позицію», – згадує науковий керівник, доцент кафедри автомобільного транспорту Роман Качмар.

Після успішного закінчення бакалаврату Андрій продовжив навчання у магістратурі й у 2019 році отримав диплом магістра за спеціальністю «автомобільний транспорт».

Попрощалися з військовослужбовцем у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, а поховали воїна на Личаківському кладовищі.

Вічна пам’ять і низький уклін Героєві! Найщиріші співчуття його рідним та близьким!