На війні загинув випускник Львівської політехніки Андрій Біляк

Наталія Бельзецька, Центр комунікацій Львівської політехніки
Андрій Біляк

Випускник Інституту адміністрування та післядипломної освіти Андрій Біляк служив у лавах 125-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних сил України. З початком повномасштабного вторгнення став на захист України та боронив цілісність і суверенітет нашої держави від російських окупантів. Вдома на військовослужбовця чекали дружина, дві доньки, батьки і брат.

Андрій Біляк народився у Львові. Закінчив ліцей № 81 імені Петра Сагайдачного Львівської міської ради та Національний університет «Львівська політехніка». У мирний час працював менеджером у Товаристві з обмеженою відповідальністю «ЕСО-Автотехнікс». Захоплювався риболовлею й автомобілями.

Друзі Андрія згадують про нього як про веселу, добру, порядну людину. Кажуть, що був щирим другом, на якого завжди можна було покластися.

«Андрій був моїм одногрупником, після 9-го класу ми разом навчалися у Львівському кінотехнікумі, згодом я також закінчила Політехніку. Доля розвела нас різними стежками, але коли я дізналася, що він загинув на війні, – була шокована. Серце розривається, коли гинуть такі молоді й добрі люди. Андрій назавжди запам’ятається мені патріотом, людиною з великої літери, чесним і хоробрим, а приклад його життя однозначно вартий наслідування», – зазначила Христина Паснак.

Попрощалися з військовослужбовцем у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, а поховали воїна на Личаківському кладовищі.

Вічна пам’ять героєві! Найщиріші співчуття його рідним і близьким!