На війні загинув випускник Інституту геодезії Василь Грималяк

Наталія Бельзецька, Центр комунікацій Львівської політехніки
Василь Грималяк

Василь Грималяк закінчив Львівську політехніку 2005 року. Здобув диплом магістра з геодезії, картографії та землевпорядкування. Працював у сфері землеустрою. Військовослужбовець загинув під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Кам’янське Запорізької області.

Василь Грималяк навчався на кафедрі кадастру територій. Після закінчення університету працював приватним підприємцем у сфері землеустрою. Був завжди усміхнений, позитивний, щирий. Таким його запам’ятали викладачі й одногрупники.

«З Василем ми навчалися в одній групі з першого курсу і до закінчення університету. Він ніколи не сумував, завжди був веселий, усміхнений, душа будь-якої компанії. Кмітливий студент, щира, добра й порядна людина. Після закінчення Політехніки далі пішов стежками геодезії. Нас неодноразово поєднували робочі питання, з ним було дуже зручно й легко мати справу, вирішувати будь-які завдання. Ми спілкувалися з Василем упродовж усіх післяуніверситетських років. А в нашій останній телефонній розмові, приблизно місяць тому, він жартував, радився зі мною з робочих питань. Василь завжди був у доброму настрої, сповнений позитиву і неймовірної любові до життя», – розповідає одногрупник Костянтин Пелех.

«За нашу свободу, за Україну буду стояти до кінця» – такими були останні слова, які він мені сказав…», – додає одногрупниця Ірина Кріпченко.

Церемонія прощання та чин похорону Василя Грималяка відбулися 22 травня у місті Рудки Львівської області, звідки він був родом. До молитви за упокій його душі долучилися священнослужителі, побратими, представники районної військової адміністрації й місцевої громади.

Жодні слова не загоять рани на серці рідних і близьких. Співчуваємо та поділяємо їхній пекучий біль втрати. Вічна пам’ять Героєві!