На війні загинув студент Львівської політехніки Владислав Войтина

Наталія Бельзецька, Центр комунікацій Львівської політехніки
Владислав Войтина

Владислав Войтина був студентом-третьокурсником Інституту права, психології та інноваційної освіти. Навчався за спеціальністю «право» на заочній формі. Виконував бойові завдання в лавах 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Військовослужбовцеві було 25 років.

В Інституті права, психології та інноваційної освіти згадують про Владислава як про спокійну, врівноважену, стриману людину. Кажуть, що був небагатослівний, але хоробрий та відважний. Усього себе він віддав війську, заплативши за нашу перемогу найвищу ціну.

«Ми сумуємо з приводу загибелі нашого студента і поділяємо біль втрати з його рідними та близькими. Хай душа Владислава знайде вічний спочинок, а пам’ять про нього і його вчинки спонукатимуть й усіх нас до боротьби за волю та незалежність України», — зауважили в Інституті права, психології та інноваційної освіти.

Як повідомила Львівська міська рада, Владислав Войтина навчався в середній загальноосвітній школі № 62 міста Львова. Проходив військову службу в місті Кам’янка-Бузька Львівської області. У вільний час грав на гітарі, активно вивчав зброярство та філософію. Захоплювався творами Альбера Камю й Ернста Юнґера. Завжди мріяв стати військовослужбовцем і стверджував: «Ми ж козацького роду».

З перших днів російської агресії виконував бойові завдання в зоні проведення антитерористичної операції/операції Об’єднаних сил у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України. Початок повномасштабного вторгнення російської федерації Владислав Войтина зустрів на передовій. Боровся з російськими окупантами на Херсонщині, Миколаївщині, Харківщині та Донеччині. Мріяв після перемоги відвідати скандинавські країни.

За особистий героїзм і відвагу був нагороджений Почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних сил України «Сталевий хрест».

У Владислава Войтини залишилися батько, бабуся, сестра та кохана дівчина.

Попрощалися з військовослужбовцем у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, а поховали Героя на Личаківському кладовищі.

Вічна слава всім українським Героям! Вічна пам’ять тим, хто назавжди молодий!

Владислав Войтина Владислав Войтина Владислав Войтина