На війні загинув молодий патріот України Давид Іщенко. Йому навіки 22…

Кафедра електромехатроніки та комп’ютеризованих електромеханічних систем
Давид Іщенко

Випускник Інституту енергетики та систем керування Давид Іщенко з перших днів повномасштабної війни добровільно взяв до рук зброю і став на захист України. Відважний молодий юнак родом із Вінниччини, з міста Ладижин. Увесь цей час, не покладаючи зброї, брав участь у боях з окупантами, а свій останній бій прийняв біля населеного пункту Бахмут. Про його щиру та теплу усмішку, радість, яку він завжди випромінював, відвагу й мужність, які маємо наслідувати, розповідають викладачі ІЕСК та одногрупники Давида.

Народився Давид Іщенко 16 жовтня 2000 року в Ладижині. Від 2015 до 2019 року навчався в Ладижинському коледжі Вінницького національного аграрного університету за спеціальністю «електрифікація та автоматизація сільського господарства». Далі продовжив навчання в Національному університеті «Львівська політехніка».

«Давид вступив до нас після закінчення Ладижинського фахового коледжу на освітню програму 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка». За час навчання в інституті зарекомендував себе добрим і товариським. Викладачам запам’ятався активним і старанним. Ще студентом, маючи можливість вчитися, Давид обрав лави ЗСУ та став на захист Батьківщини майже з перших днів повномасштабного вторгнення», – зауважує заступник директора ІЕСК Андрій Маляр.

«Давид не залишався осторонь ніколи, а особливо на початку повномасштабного вторгнення. Ми не маємо права забути, яку високу ціну платять наші воїни за незалежність кожного з нас», – каже доцентка кафедри ЕКС Лідія Каша.

Викладачка Давида Іщенка зазначає, що життя хлопця хоч і коротке, але гідне та шляхетне, а його загибель – героїчна.

«Він був надзвичайно добрий, товариський, завжди усміхнений, а водночас сміливий і відважний. Завжди випромінював радість, завжди вмів підтримати і заспокоїти», – згадує про Давида одногрупник Юрій Ходацький.

Давид повернувся Героєм на щиті, і тепер йому навіки 22! Його поховають у рідному Ладижині на Вінниччині 1 серпня 2023 року.

Всією університетською спільнотою ми схиляємо голови перед подвигом нашого студента й поділяємо біль і гіркоту непоправної втрати з батьками та близькими Героя, висловлюємо найщиріші співчуття рідним. Світла пам’ять і вічна слава Герою!

Давид Іщенко Давид Іщенко Вічна пам'ять