На війні загинув Богдан Дідух – випускник Інституту енергетики та систем керування

Наталія Бельзецька, Центр комунікацій Львівської політехніки
Богдан Дідух

Ще одна болюча втрата для всієї спільноти Львівської політехніки. Під час виконання бойового завдання в Запорізькій області загинув 33-річний Богдан Дідух. Він був головним арбітром Федерації футболу Кам’янеччини, членом багатьох аматорських футбольних і футзальних клубів Львова. З початком повномасштабної війни активно волонтерив, а згодом вступив до лав 1-го окремого Феодосійського батальйону морської піхоти 36-ї бригади морської піхоти.

В Інституті енергетики та систем керування розповідають, що Богдан Дідух закінчив університет у 2013 році, навчався на кафедрі електроенергетики та систем управління. Хлопець запам’ятався своєю веселою, доброю вдачею та невичерпним оптимізмом.

«Сьогодні ми знову ховаємо нашого вихованця, справжнього героя, щирого патріота – Богдана Дідуха. Ми пам’ятаємо про нього як про надзвичайно позитивну, енергійну, товариську людину, хорошого, активного студента, який був готовий усім допомогти. Сумуємо разом з його родиною та обіймаємо їх своїми молитвами… Вічна пам’ять Герою України», – повідомив завідувач кафедри ЕСУ Михайло Сегеда.

За повідомленням Львівської міської ради, Богдан Дідух навчався в середній загальноосвітній школі І–ІІІ ступенів № 55 міста Львова. Здобував вищу в Національному університеті «Львівська політехніка». У мирний час працював у Регіональній філії «Львівська залізниця» акціонерного товариства «Укрзалізниця», потім – у будівельній сфері. Захоплювався футболом. Вступив до лав Військово-морських сил Збройних сил України. Вірив у неминучу перемогу над окупантами.

У Богдана Дідуха залишилися донька, дружина, батьки, брат, племінники та похресники.

Попрощалися з героєм 19 червня 2023 року в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, а поховали військовослужбовця на Личаківському кладовищі.

Вічна пам’ять усім полеглим героям! Дякуємо за їхній подвиг та обіцяємо завжди про них пам’ятати!

Богдан Дідух Богдан Дідух