На свято Миколая діти-сироти приїдуть у Tech Startup School Львівської політехніки

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
листівка Ой, хто, хто Миколая любить

Організувати справді незабутнє свято Миколая – наповнене і подарунками й чудовими емоціями – вирішили в ГО «Територія ініціативної молоді» спільно із Tech StartUp School.

Двадцятеро вихованців Районного дитячого будинку «Рідний дім» змішаного типу Самбірського району, що на Львівщині 16 грудня приїдуть у Tech StartUp School, де для них активісти «Території ініціативної молоді» підготують свято.

– На Свято Миколая в сиротинці їздять багато волонтерів, тож ми вирішили цього року подарувати їм більше емоцій. Готуємо для них досить насичену програму. Покажемо різних роботів, які розробили стартапери, діти зможуть «побувати» у віртуальній реальності, переглянути фільм, проведемо різні майстер-класи. Також запросимо аматорів і готуємо перформанс до Свята Миколая. І, звичайно, готуємо подарунки, – каже співорганізатор акції голова ГО «Територія ініціативної молоді» Дмитро Донченко.

Якраз у зборі подарунків може допомогти кожен небайдужий. Приносити солодощі, фрукти, іграшки, книги, засоби гігієни, канцтовари, одяг можна щоденно, окрім вихідних, у 104-ту кімнату Tech StartUp School на вул. Колесси, 2. Докладнішу інформацію можна дізнатися в Дмитра Донченка за телефоном +80937610793.

– Як ми були студентами, то щороку їздили до сиротинця у Верхнє Синьовидне і бачили, що дітям достатньо привозять подарунків. Звичайно, ми теж дарували, але коли в нас ще залишилися пакунки, ми запропонували, щоб нас провели в ті родини, які потребували допомоги. Коли прийшли до них, то жахнулися, в яких умовах живуть ці люди. А вони були вражені, що ними хтось зацікавився і подбав про свято для їхніх дітей. Нині маємо такі ж ідеї: окрім свята для дітей-сиріт ще хочемо зібрати пакунки для малозабезпечених сімей Львова і ввечері 18 та зранку 19 грудня приноситимемо їм подарунки, – каже Дмитро.