На новоствореній кафедрі візуального дизайну і мистецтва відбулась інавгураційна лекція професора Богдана Черкеса

Кафедра візуального дизайну і мистецтва Львівської політехніки
Фото з лекції

3 жовтня 2024 року на новоствореній кафедрі візуального дизайну і мистецтва Інституту архітектури та дизайну Національного університету «Львівська політехніка» (завідувач кафедри – професор, заслужений діяч мистецтв України Віктор Штець) відбулась інавгурація нового 2024/25 навчального року. Захід проходив у новоосвоєному історичному 40-му корпусі Університету (вул. Січових стрільців, 7), що розташований у ядрі міста Львова і де, завдяки підтримці ректорату (ректор Юрій Бобало, проректори Олег Матвійків, Володимир Крайовський, Василь Лемішовський), було проведено ґрунтовну реконструкцію частини приміщень.

Із інавгураційною лекцією «Теорія і практика візуального дизайну. Інтернаціональна виставка мистецтв La Biennale di Venezia 2024» виступив доктор архітектури, академік Української академії архітектури і Саксонської академії мистецтв, професор кафедри візуального дизайну і мистецтва Богдан Черкес. Професор провів детальний аналіз найстарішого і найбільшого бієнале мистецтв у світі, яке святкує своє 130-річчя, і зупинився на актуальних тенденціях сучасного дизайну і мистецтва. Зокрема, детальну увагу було приділено темам біженців, екології, мілітаризму, квірів, вернакулярності і традиційного мистецтва у сучасних світових дизайнерських і мистецьких практиках та інтерпретаціях.

Лекція започаткувала новий цикл лекцій «Теорія і практика візуального дизайну і мистецтва» для студентів і викладачів Національного університету «Львівська політехніка».

Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції