На катедрі української мови Львівської політехніки відбулися традиційні Шевченківські читання

Катедра української мови Львівської політехніки
Заставка до заходу

У березні з ініціативи катедри української мови Національного університету «Львівська політехніка» було організовано Шевченківські читання. Поезії виняткової та неосяжної постаті Тараса Шевченка студенти беруть на уста, як слово пророка, що надихає і пориває бути собою, як слово батька, що провадить. Його ідейні максими «Народе мій, для всіх завжди відкритий, не вір, що воля з’явиться сама, не дай себе підступно обдурити – мовляв, дороги іншої нема...», «Борітеся – поборете», «В своїй хаті – своя й правда, і сила, і воля», «У чужому краю не шукайте, не питайте того, що немає і на небі», «І вражою злою кровʼю волю окропіте», «І на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люде на землі» – є крицею в нашому національному світогляді.

Студенти Львівської політехніки презентували свої відеороботи, у яких декламували поезії Тараса Григоровича. У заході взяли участь студенти Інституту гуманітарних і соціальних наук (група МВ-13), Інституту компʼютерних наук та інформаційних технологій (група УП-11), Інституту архітектури та дизайну (група АР-27).

Студентські відеопроєкти опубліковано на сторінках катедри української мови в соціальних мережах.

Заставка до заходу Скріншот з відеопрезентації Скріншот з відеопрезентації Скріншот з відеопрезентації Скріншот з відеопрезентації Скріншот з відеопрезентації Скріншот з відеопрезентації Скріншот з відеопрезентації Скріншот з відеопрезентації Скріншот з відеопрезентації Скріншот з відеопрезентації Скріншот з відеопрезентації Скріншот з відеопрезентації Скріншот з відеопрезентації