На катедрі української мови Львівської політехніки провели конкурс під назвою «Мовний змаг»

Катедра української мови Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

Міжнародний день студента 2021 року став початком цікавого конкурсу під назвою «Мовний змаг», ініційованого студентами груп ТУ-11 і ТУ-12 (Інститут сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола) під керівництвом старшого викладача катедри української мови Лілії Харчук.

Суть проєкту полягала у презентації відеороликів команд-суперників на сторінках катедри в соціальних мережах «Інстаграм» і «Фейсбук». Команди-учасники презентували вісім відеоробіт, які можна впевнено назвати калейдоскопом, позаяк цікаві завдання, які студенти запропонували у своїх доробках, утворили неймовірно креативні калейдоскопні скельця, які воєдино склали мовні візерунки. До перегляду долучилося понад тисячу осіб. Можна ствердно сказати, що студентам було цікаво творити, а глядачам, безперечно, – переглядати відеопроєкти та вболівати за улюблені команди.

Студенти своєю участю в цьому конкурсі вкотре довели, що креативність – це відмова від стереотипного мислення і створення нового з того, що вже є, що, безумовно, дає змогу реалізувати творчий задум, допомагає знайти шляхи для самореалізації, робить життя нескінченно різноманітним. Можливо, саме тому складно було визначити переможця конкурсу...

Отож, можна ствердити, що перемогла все ж таки дотепність, креативність, отже – творчість.

Відеороботи «Мовного змагу» можна переглянути на сторінках катедри української мови в соціальних мережах: