На кафедрі ЗМД відбулась відкрита лекція А. Тодощука про особливості використання митних режимів переробки

Кафедра ЗМД Львівської політехніки
на відкритій лекції А. Тодощука

2 лютого 2017 року студенти кафедри зовнішньоекономічної та митної діяльності, які навчаються за спеціалізаціями «Управління митною діяльністю» та «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності», мали змогу знову зустрітись із заступником начальника Львівської митниці Державної фіскальної служби України, радником податкової та митної справи І рангу, кандидатом економічних наук, доцентом кафедри зовнішньоекономічної та митної діяльності Андрієм Тодощуком.

Цього разу фахівець розповідав студентам про особливості використання митних режимів переробки на митній території та поза її межами, акцентувавши увагу на сутності зазначених митних режимів, процедурі отримання дозволів на переробку, змістовому наповненні операцій з переробки товарів, проблемах ідентифікування обсягів виходу продуктів переробки, порядку їхнього митного оформлення тощо. Не оминув Андрій Тодощук і проблем отримання дозволів митних органів на переробку товарів на митній території України, умов реалізації продуктів переробки в Україні та поза її межами, ідентифікування митного статусу товарів, що розміщуються у митні режими переробки, а також подальшого використання залишків і відходів, що утворилися в процесі переробки.

Під час відкритої лекції студенти почули чимало цікавих прикладів з використання режимів переробки у вітчизняному бізнесі, зокрема й на теренах м. Львова та Львівської області. Андрій Тодощук відзначив, що митний режим переробки на митній території активно застосовують на теренах Львівщини, зокрема у галузях легкої промисловості, автомобілебудування та меблевої промисловості (компанія «Фуджікура Аутомотів Україна Львів», ТОВ «Електроконтакт Україна» (дочірня компанія німецької фірми «Електроконтакт»), ТОВ «Бадер Україна», ТзОВ «Леоні Ваерінг Системс УА ГмБХ», ТзОВ «ОДВ-Електрик», Дочірнє підприємство «Датський текстиль» компанії «ПВН Холдінг А/С» (Данія) та ін.).

на відкритій лекції А. Тодощука на відкритій лекції А. Тодощука на відкритій лекції А. Тодощука на відкритій лекції А. Тодощука на відкритій лекції А. Тодощука на відкритій лекції А. Тодощука на відкритій лекції А. Тодощука на відкритій лекції А. Тодощука на відкритій лекції А. Тодощука на відкритій лекції А. Тодощука на відкритій лекції А. Тодощука на відкритій лекції А. Тодощука на відкритій лекції А. Тодощука на відкритій лекції А. Тодощука