На кафедрі ЗМД відбулась відкрита лекція, присвячена боротьбі з митними правопорушеннями

Катерина Дзюбіна, кафедра ЗМД Львівської політехніки
на відкритій лекції про боротьбу з митними порушеннями

Свою роботу на кафедрі зовнішньоекономічної та митної діяльності продовжує секція «Європейська економіка». В останні дні осені спеціально для студентів кафедри, які навчаються за спеціалізаціями «Управління митною діяльністю» та «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності», завітала команда фахівців Львівської митниці Державної фіскальної Служби України.

Відкриту лекцію на тему «Сутність, різновиди та особливості боротьби з митними правопорушеннями в умовах імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС» на запрошення завідувача кафедри проф. О.Г. Мельник провів заступник начальника Львівської митниці ДФС, начальник управління боротьби з митними правопорушеннями, Радник податкової та митної справи IІІ рангу М.І. Мірошниченко. Своїм досвідом також поділились О.С. Лев (заступник начальника відділу кінологічного та ветеринарного забезпечення Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення ДФС), В.П. Ях (заступник начальника аналітичного відділу Львівської митниці) та В.І. Добровольський (головний інспектор-кінолог Львівської митниці).

Під час лекції було розглянуто широкий спектр питань, основними серед яких є:

  • поняття, склад та ознаки контрабанди;
  • способи контрабанди;
  • суперечності в чинному законодавстві, що регулює сферу митних правопорушень;
  • шляхи та заходи щодо запобігання контрабанді;
  • види стягнень за порушення митних правил.

Особливе зацікавлення у студентів викликала інформація, пов’язана із практичним досвідом конфіскації товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил. Лекція та доповіді фахівців супроводжувались наочними прикладами, а також предметами, конфіскованими митними органами України. Під пильним контролем та у спеціальному обладнанні фахівці привезли студентам Біблію 1789 року видання, старовинні мечі, ікони та інші об’єкти контрабанди.

Кафедра зовнішньоекономічної та митної діяльності висловлює подяку Львівській митниці ДФСУ й особисто М.І. Мірошниченку, О.С. Леву, В.П. Яху та В.І. Добровольському за здобуті практичні навички, високий рівень професійності, нові знання та співпрацю.

Фото автора

на відкритій лекції про боротьбу з митними порушеннями на відкритій лекції про боротьбу з митними порушеннями на відкритій лекції про боротьбу з митними порушеннями на відкритій лекції про боротьбу з митними порушеннями на відкритій лекції про боротьбу з митними порушеннями на відкритій лекції про боротьбу з митними порушеннями на відкритій лекції про боротьбу з митними порушеннями на відкритій лекції про боротьбу з митними порушеннями на відкритій лекції про боротьбу з митними порушеннями на відкритій лекції про боротьбу з митними порушеннями на відкритій лекції про боротьбу з митними порушеннями на відкритій лекції про боротьбу з митними порушеннями на відкритій лекції про боротьбу з митними порушеннями на відкритій лекції про боротьбу з митними порушеннями на відкритій лекції про боротьбу з митними порушеннями на відкритій лекції про боротьбу з митними порушеннями на відкритій лекції про боротьбу з митними порушеннями на відкритій лекції про боротьбу з митними порушеннями на відкритій лекції про боротьбу з митними порушеннями