На кафедрі теплоенергетики, теплових та атомних електричних станцій відбулася Осіння ядерна школа

Кафедра ТТАЕ Львівської політехніки
Осіння ядерна школа

У рамках багаторічної співпраці Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» та Національного університету «Львівська політехніка» з 23 до 27 вересня 2019 року на кафедрі теплоенергетики, теплових та атомних електричних станцій Інституту енергетики та систем керування фахівці Рівненської АЕС провели цикл лекцій і тренінгів для студентів та викладачів Університету. Головною метою заходу було передавання досвіду від інженерів-практиків, що працюють на атомних станціях України, майбутнім фахівцям з атомної енергетики.

Своїм практичним досвідом та знаннями ділились провідні інструктори навчально-тренувального центру Рівненської АЕС Олег Мініч та Олександр Блінов. Зокрема, було представлено цікаві презентації з експлуатації другого контуру енергоблоку з реактором ВВЕР-1000, циркуляційної та конденсаційної систем, теплотехнічного устаткування.

Активну участь у тренінгах взяли студенти спеціальностей «Атомна енергетика» та «Теплоенергетика». Під час занять учасники не лише заслухали корисну інформацію, а й самі моделювали певні реальні ситуації на АЕС, шукали шляхи їхнього розв’язання. Було підкреслено важливість ядерної і радіаційної безпеки на АЕС, організації та планування ремонтного обслуговування і контролю роботи енергоблоків України.

Упродовж тижня інтенсивних слухань викладачі та студенти кафедри ТТАЕ збагатилися практичними знаннями зі свого фаху.

Осіння ядерна школа Осіння ядерна школа Осіння ядерна школа Осіння ядерна школа Осіння ядерна школа