На кафедрі ТТАЕ відбулась ознайомча лекція, присвячена 37-й річниці аварії на Чорнобильській АЕС

Кафедра теплоенергетики, теплових та атомних електричних станцій
Фото з лекції

На виконання листа Міністерства освіти і науки України № 1/5762-23 від 24.04.2023 р. «Про відзначення 37-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС» на кафедрі теплоенергетики, теплових та атомних електричних станцій Інституту енергетики та систем керування Львівської політехніки 28 квітня 2023 року відбулась ознайомча лекція для студентів спеціальностей 143 «Атомна енергетика» та 144 «Теплоенергетика» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти. Захід відбувся з метою консолідації та формування історичної свідомості українського народу, збереження національної пам’яті та належного відзначення і вшанування пам’яті жертв аварії на Чорнобильській АЕС.

Лекцію відкрив завідувач кафедри теплоенергетики, теплових та атомних електричних станцій Михайло Семерак. Доцентка кафедри ТТАЕ Тетяна Римар розповіла про передумови та причини виникнення Чорнобильської катастрофи, основні стадії розвитку аварії, ступінь радіоактивного забруднення території України, 16 маловідомих фактів про Чорнобиль тощо.

На захід було запрошено Андрія Харчука, який є членом Ради Української асоціації «Чорнобиль» органів та військ МВС та головою Львівської обласної асоціації «Чорнобиль» органів та військ МВС. Андрій Іванович у 1987 році брав участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС і поділився з присутніми спогадами про ті події.

Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції