На кафедрі ТПП провели політичну тренінг-гру з елементами цифрової та медіаграмотності «Я. Політика та Інтернет»

Кафедра теоретичної та практичної психології Львівської політехніки
Фото із гри

24 квітня кафедрі теоретичної та практичної психології Інституту права, психології та інноваційної освіти (корпус № 36 Львівської політехніки) відбулася політична гра-тренінг з елементами цифрової та медіаграмотності «Я. Політика та Інтернет», яка об’єднала більше 50 учасників.

Під час заходу гравці вчилися розрізняти фішингові листи; шукати маркери, за якими можна визначити правдивість інформації та маніпуляцію; ознайомилися з основними правилами цифрової безпеки, маркерами надійності паролів та збереження даних. Обговорювали способи верифікації інформації.

Вчилися розрізняти фейки та дезінформацію. Провели міні-дебати, на яких мали змогу обрати лідера. Поговорили про емоції, маніпуляції та популізм у промовах, а також про особливості поширення новомови, напівправди та інших інструментів інформаційної війни. Випробували на собі технологію «інформаційного шуму».

Наприкінці заходу учасники змагалися також за кількість вдало сформованих наративних повідомлень, використовуючи технологію фреймування та створювали образ медіаграмотності.

Підсумки гри:

  • І місце здобула команда « Політичні коти»;
  • ІІ місце – «Великі гвинтики»;
  • ІІІ місце – One by One.

Ведуча – к.політ.н, доцентка кафедри теоретичної та практичної психології, медіатренерка Ольга Свідерська, асистенти гри – Софія Власюк та Олександр Чорній, аспіранти й асистенти кафедри ТПП.

Гра відбулась у тісній співпраці тренера з освітніми ініціативами Академії української преси та платформою антифейкових інтелектуальних ігор НотаЄнота.

Афіша заходу Фото із гри Фото із гри Фото із гри Фото із гри Фото із гри