На кафедрі ТМІГ відбувся перший етап 82-ї Студентської науково-технічної конференції

Кафедра технічної механіки та інженерної графіки
Фото з конференції студентів

24 жовтня 2024 року на кафедрі технічної механіки та інженерної графіки Інституту механічної інженерії та транспорту Львівської політехніки було проведено перший етап 82-ї Студентської науково-технічної конференції. У заході взяли участь загалом 36 осіб, з яких 15 викладачів кафедри ТМІГ, 19 студентів бакалаврського рівня вищої освіти і 2 студенти магістерського рівня вищої освіти спеціальностей «Прикладна механіка», «Галузеве машинобудування», «Авіаційна та ракетокосмічна техніка», «Матеріалознавство», «Металургія», «Атомна енергетика», «Автомобільний транспорт», «Хімічні технології та інженерія», «Авіоніка», «Пожежна безпека», «Гідротехнічне будівництво», «Нафтогазова інженерія та технології».

Було заслухано 16 студентських доповідей за різноманітними тематиками, які відображають дослідження механічних процесів і систем у широкому колі науково-прикладних задач різних сфер промисловості – від хімічної інженерії до матеріалознавства, від будівництва до автомобільного транспорту, від авіації до нафтогазових технології. Доповіді супроводжувались ілюстративними матеріалами – презентаціями у програмі PowerPoint, лабораторними макетами установок та експериментальними прототипами обладнання тощо.

За результатами обговорення серед членів журі переможні місця було розподілено так:

  • І місце – студент групи ЛА-21 Станіслав Краснонос із доповіддю на тему «Узагальнені характеристики, конструктивні особливості та проблемні місця БПЛА типу «безхвостка». Керівник – д-р техн. наук, професор В.Р. Пасіка.
  • ІІ місце – студент групи МБ-31 Михайло Онисько із доповіддю на тему «Аналітико-числовий метод силового аналізу важільних механізмів та візуалізація одержаних результатів». Керівник – канд. техн. наук, доцент В.М. Гелетій.
  • ІІ місце – студент групи ЛА-21 Ярослав Козловський із доповіддю на тему «Кінематичне аналізування мальтійських механізмів». Керівник – д-р техн. наук, професор В.Р. Пасіка.
  • ІІІ місце – студент групи АЕ-21 Максим Стеблевець із доповіддю на тему «Дослідження напружено-деформованого стану тривало експлуатованих запірних кранів трубопровідних систем». Керівник – канд. техн. наук, доцент А.О. Кичма.
  • ІІІ місце – студент групи МБ-32 Михайло Шуліка із доповіддю на тему «Розроблення експериментальної установки для лабораторної роботи із силового аналізу механізмів». Керівник – канд. техн. наук, доцент В.М. Гелетій.
  • ІІІ місце – студентка групи ХТ-21 Марта Микулишин із доповіддю на тему «Смартфон як універсальний інструмент при виконанні лабораторних робіт і проведення наукових досліджень». Керівник – канд. техн. наук, доцент В.М. Гелетій.

Всі учасники конференції отримали від завідувача кафедри ТМІГ Віталія Корендія подарунки у вигляді сувенірних магнітів із фото головного корпусу Львівської політехніки, блокнотів із емблемою Університету й лінійок. Студенту Станіславу Красноносу, якого за підсумками першого етапу конференції визнано переможцем, було вручено сувенірний набір фотокарток з усіма корпусами Львівської політехніки та описом їхньої історії.

У фінальному слові завідувач кафедри ТМІГ Віталій Корендій висловив подяку всім учасникам конференції та побажав не зупинятися на досягнутому, завжди рухатися вперед до нових наукових звершень, вірити у перемогу України й ніколи не забувати про свою Alma Mater Львівську політехніку.

Фото з конференції студентів Фото з конференції студентів Фото з конференції студентів Фото з конференції студентів Фото з конференції студентів Фото з конференції студентів Фото з конференції студентів Фото з конференції студентів Фото з конференції студентів Фото з конференції студентів Фото з конференції студентів Фото з конференції студентів Фото з конференції студентів Фото з конференції студентів Фото з конференції студентів Фото з конференції студентів Фото з конференції студентів Фото з конференції студентів Фото з конференції студентів Фото з конференції студентів Фото з конференції студентів Фото з конференції студентів Фото з конференції студентів Фото з конференції студентів Фото з конференції студентів Фото з конференції студентів Фото з конференції студентів Фото з конференції студентів Фото з конференції студентів