На кафедрі теорії права та конституціоналізму ІППО відбувся конкурс студентських наукових робіт

Кафедра теорії права та конституціоналізму Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-заходу

10 квітня 2023 року в Інституті права, психології та інноваційної освіти відбулося заслуховування у рамках проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у 2022/2023 навчальному році у Національному університеті «Львівська політехніка» з правових спеціальностей. Мета конкурсу – підготовка фахівців нової генерації європейського рівня, формування у них знань та умінь дослідницької діяльності, для яких установлення на професійну майстерність є пріоритетною стратегією їхньої життєдіяльності.

Роботи, що були подані на розгляд підкомісій, виконані на цікаві та фундаментальні теми й містять авторське бачення сучасних актуальних проблем правотворення в Україні.

Беручи до уваги результати проведення конкурсу, переможцями визнали:

  1. за спеціальністю «Теорія та історія держави і права; історія політичних і правових учень; філософія права»:
    • Рудницьку Юлію, тема роботи «Громадянське суспільство в Україні: особливості становлення та функціонування», науковий керівник – професорка кафедри теорії права та конституціоналізму, д.ю.н., професор Богдана Мельниченко (перше місце).
    • Добрянського Маркіяна, тема роботи «Філософія закону, який не діє: під час війни закон мовчить (Цицерон)», науковий керівник – професорка кафедри теорії права та конституціоналізму, д.ю.н., професор Антоніна Токарська (друге місце).
    • Цуканову Дану, тема роботи «Людина свободи та поборник української мови: Агатангел Кримський», науковий керівник – професор кафедри теорії права та конституціоналізму, д.ю.н., професор Михайло Кельман (третє місце).
  2. за спеціальністю «Актуальні питання співробітництва з Європейським Союзом»:
    • Галайбу Юрія, тема роботи «Партисипативна демократія в контексті реалізації права громадян на правотворчу діяльність в ЄС: європейський досвід для України», науковий керівник – завідувач кафедри теорії права та конституціоналізму, д.ю.н., професор Віталій Ковальчук (перше місце).
    • Карпюк Анастасію, тема роботи «Права дитини: поняття, види, юридичні гарантії забезпечення», науковий керівник – доцентка кафедри теорії права та конституціоналізму, д.ю.н., професор Лілія Ярмол (друге місце).
    • Колесник Олену, тема роботи «Моделі конституційної юстиції: порівняльно-правове дослідження», науковий керівник – доцентка кафедри теорії права та конституціоналізму, к.ю.н., доцент Соломія Цебенко (третє місце).
Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу