На кафедрі СКІД відбулася відкрита лекція доцентки Університету Марії Кюрі-Склодовської

Кафедра соціальних комунікацій та інформаційної діяльності
Фото з лекції

На кафедрі соціальних комунікацій та інформаційної діяльності Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки у листопаді 2023 року проходить стажування доктор філософії, доцентка Інституту комунікації та медіанаук, заступниця декана факультету політології та журналістики Університету Марії Кюрі-Склодовської (Польща), членкиня правління Польської асоціації комунікації Малгожата Адамік-Шисяк. Сфера наукових інтересів доцентки – медіа та комунікаційні студії, соціальні медіа, висвітлення політики у ЗМІ, медіатизація політики, політична комунікація.

Тема стажування – «Аспекти формування стратегій маркетингових комунікацій в соціальних мережах». Керівником наукового стажування у Львівській політехніці є к.і.н., доцентка кафедри СКІД Наталія Вовк.

Упродовж 1–15 листопада Малгожата Адамік-Шисяк презентувала свої дослідження студентам і науково-педагогічним працівникам кафедри соціальних комунікацій та інформаційної діяльності. Зокрема, обговорено особливості окремих аспектів, які слід враховувати під час формування стратегії маркетингових комунікацій у соціальних мережах: визначення цільової аудиторії, вибір платформи, створення унікального контенту, використання впливових осіб (інфлюенсерів) тощо.

В рамках стажування 16 листопада 2023 року відбулася відкрита лекція на тему «Образ політиків у соціальних мережах». Під час виступу Малгожата Адамік-Шисяк продемонструвала результати власного дослідження щодо активності (регулярності постів) на акаунтах політиків, типів постів (їхню побудову) та функції меседжів, що містяться в них. Також було приділено увагу дописам, які викликають найбільшу активність інтернет-користувачів. Дослідниця презентувала власну класифікацію типів політичних образів, представлених у соціальних мережах Facebook і Twitter. У кінці лекції здобувачі обговорили типи політичних образів політиків, зокрема українських.

До кінця стажування в нашому університеті ще заплановано проведення спільного наукового семінару кафедри соціальних комунікацій та інформаційної діяльності Львівської політехніки і кафедри інформаційних технологій, книгознавства та медіаосвіти Університету Марії Кюрі-Склодовської в Любліні.

Афіша заходу Фото з лекції Фото з лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції