Школярів навчали створювати сайт за годину: на кафедрі СКІД провели майстер-клас для старшокласників

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
Олександр Березко

Які можливості відкриває навчання в Політехніці для старшокласників кількох львівських шкіл продемонстрували на кафедрі соціальних комунікацій та інформаційної діяльності ІГСН. Доцент цієї кафедри Олександр Березко, який очолює підрозділ Львівської політехніки, що розробляє сайти, провів майстер-клас зі створення мультимедійного сайту за одну годину.

Школярі не лише спостерігали за процесом створення сайту, а й брали безпосередню участь у цьому процесі: знімали відео своїми смартфонами, виступали «моделями» та здійснювали багато інших захоплюючих дій. І як результат, за допомогою доступних засобів та сучасних онлайн-сервісів, створили художній відеоряд, на основі якого сформували сайт-візитківку.

Поміж практичними навичками школярі дізналися чимало цікавої інформації про тайм-менеджмент, який, за твердженням Олександра Березка, є ключовою особливістю успішної роботи. Додав, що важливо добре вміти не лише те, що стосується твого фаху, а й ще мати широку компетенцію в суміжних із ним спеціальностях.

– Нині спостерігаємо достатньо агресивну рекламно-інформаційну кампанію, яку провадять серед потенційних абітурієнтів нові приватні виші, штучно створюючи образ «високих професіоналів» в освіті, які нібито контрастують із провідними університетами. Кафедра СКІД цим заходом продемонструвала майбутнім потенційним абітурієнтам справжній рівень викладачів та працівників ІТ-служб Політехніки. Сподіваюся, заходи такого рівня стануть традиційними для нашої та інших кафедр і дадуть можливість абітурієнтам краще орієнтуватися у варіантах вибору вишу та спеціальності, – наголосив завідувач кафедри СКІД Андрій Пелещишин.

Олександр Березко майстер-клас зі створення мультимедійного сайту за одну годину для школярів майстер-клас зі створення мультимедійного сайту за одну годину для школярів