На кафедрі проєктування машин та автомобільного інжинірингу відбувся успішний захист бакалаврських робіт

Кафедра проєктування машин та автомобільного інжинірингу
Скріншот з онлайн-захисту

На кафедрі проєктування машин та автомобільного інжинірингу Інституту механічної інженерії та транспорту Львівської політехніки завершили роботу екзаменаційні комісії із захисту бакалаврських кваліфікаційних робіт спеціальності 133 «Галузеве машинобудування».

Якісна підготовка здобувачів, практичний досвід на провідних підприємствах галузі, що забезпечить конкурентоздатність наших випускників на ринку праці, – у пріоритеті кафедри ПМАІ. Активна робота завідувача кафедри професора Василя Дмитріва та всебічна підтримка роботодавців уможливили суттєву модернізацію матеріально-технічної бази кафедри проєктування машин та автомобільного інжинірингу. Налагодження постійної комунікації з усіма учасниками освітнього процесу (здобувачами, роботодавцями) сприяло позитивним змінам у напрямі корекції освітньої програми та вибору студентами переліку дисциплін. Започатковано напрями підготовки «Комп’ютерний інжиніринг в машинобудуванні» та «Автомобільний інжиніринг». Це дало змогу переглянути методологію формування освітніх складових програм, а також зміст і підходи до наповнення дисциплін та безпосередньо навчального процесу.

Варто відзначити, що головами екзаменаційних комісій були фахівці-практики, першокласні менеджери: технічний директор ТОВ «КФ «Ярич» Андрій Савчук та головний конструктор ТОВ «Львівський конструкторсько-експериментальний інститут автобусобудування «Богдан» Андрій Волошанський. Захист бакалаврських робіт – це фінальний акорд у наполегливій підготовці інженерів-машинобудівників та пам’ятний момент у житті студентів. За пропозицією польського друга та однодумця, доцента Сілезького технологічного університету (Silesian University of Technology) Andrzej Wilk, студента, що найкраще презентував свою роботу, було нагороджено пам’ятним призом.

За результатами захисту комісія одноголосно визнала найкращим проєктом і презентацією роботу студента Владислава Корнійчука. Голова екзаменаційної комісії Андрій Савчук вручив нагороду від доцента Andrzej Wilk. Добру традицію відзначення найкращих студентів кафедри за підсумками захисту дипломних робіт і з підтримкою роботодавців вирішено продовжити й у наступному році.

Також у планах кафедри – започаткування конкурсу на найкраще знання спеціалізованих дисциплін спеціальності 133 «Галузеве машинобудування» та навики роботи зі спеціалізованими CAD/CAN-системами.

Скріншот з онлайн-захисту Скріншот з онлайн-захисту Фото з нагородження переможця