На кафедрі органічної хімії відбулася зустріч зі старшокласниками Великогрибовицького ліцею

Кафедра органічної хімії Львівської політехніки
Фото із зустрічі у Львівській політехніці

На кафедрі органічної хімії Національного університету «Львівська політехніка» триває робота з інформування випускників про відкриття у 2023 році набору на освітню програму «Харчова хімія та експертиза» спеціальності 102 «Хімія». У рамках цієї роботи доцент Віктор Васильєв відвідав Великогрибовицький ліцей Львівської міської ради й розповів учням про Львівську політехніку, Інститут хімії та хімічних технологій, кафедру органічної хімії та нову освітню програму.

Результатом цієї зустрічі стало відвідування учнями 10 та 11 класів кафедри органічної хімії. Тридцять п’ять учнів та дві вчительки ознайомилися з навчальними лабораторіями кафедри ОХ. Її завідувач професор Володимир Дончак розповів про роль освіченої молоді у післявоєнній відбудові України. Доцент Юрій Панченко ознайомив гостей з харчовими добавками, їхнім дослідженням та використанням, з різноманітними запахами харчових ароматизаторів із власної колекції. Доцент Віктор Васильєв розповів присутнім про перспективний напрям розвитку харчових технологій, показавши презентацію на тему «Використання комах в харчових продуктах», а інженер Катерина Кузнецова продемонструвала досліди виділення ароматичних і забарвлюючих речовин з харчової сировини та деякі прості методи дослідження якості продуктів харчування.

Крім того, студентки кафедри органічної хімії Валерія Шабікова та Альона Сачук розказали про стерильні гідрогелеві пов’язки для лікування поранень та опіків, що розроблені на кафедрі, які зараз випускають для потреб фронту, показали зразки цих пов’язок.

Гості з величезним інтересом сприйняли подану інформацію.

Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці