На кафедрі органічної хімії працює науковий гурток «Хімія у житті» для учнів МАН

Кафедра органічної хімії Львівської політехніки
Фото із заняття

На кафедрі органічної хімії Інституту хімії та хімічних технологій Національного університету «Львівська політехніка» з 2022 року працює науковий гурток «Хімія у житті», організований спільно з Львівською обласною Малою академією наук учнівської молоді.

Заняття гуртка відбуваються щотижня в сучасних лабораторіях кафедри органічної хімії, обладнаних компанією РОШЕН. Навчальна програма, відповідно до якої відбуваються заняття учнів 8–11 класів, спрямована на розвиток зацікавленості учнівської молоді у вивченні хімічних дисциплін, ознайомлення з тими методами хімічних досліджень та аналізів, які використовують у харчовій і косметичній промисловості. Учнів ознайомлюють із тим, наскільки широко ввійшла хімія у життя суспільства і кожної людини як у побуті, так і в промисловості, медицині, сільському господарстві тощо.

Під керівництвом Ольги Будішевської, Володимира Дончака, Тетяни Курисько, Лілії Третяк учні освоюють методи хімічних та фізико-хімічних досліджень, зокрема з використанням сучасних приладів, як-от спектрофотометра ULAB 102UV, рефрактометра тощо, й отримують практичні навички роботи на цих приладах. Участь у реальній експериментальній роботі мотивує молодих людей вивчати хімію, а після закінчення школи навчатись в Інституті хімії та хімічних технологій Львівської політехніки.

Деякі з учнів після відвідування наукового гуртка «Хімія у житті» висловлюють бажання працювати над власними науково-дослідницькими проєктами під керівництвом викладачів кафедри органічно хімії, що у перспективі допоможе їм бути успішними студентами, а потім і науковцями-хіміками.

Фото із заняття Фото із заняття Фото із заняття Фото із заняття