На кафедрі органічної хімії ІХХТ курс «Органічна хімія» для бакалаврів викладають англійською мовою

Кафедра органічної хімії Львівської політехніки
Ілюстрація до викладання хімії англійською мовою

Вже другий рік поспіль на кафедрі органічної хімії Національного університету «Львівська політехніка» в осінньому семестрі викладання курсу «Органічна хімія» для студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» здійснюється англійською мовою. Цього навчального року дванадцять студентів груп ХТ-21, ХТ-22 і ХТ-23 виявили бажання вивчати цей предмет іноземною мовою.

Заняття вів професор кафедри органічної хімії, доктор хімічних наук Ананій Когут. Цей викладач має неабиякий досвід міжнародної роботи, зокрема й викладацької. Так, за час роботи на кафедрі технології твердого тіла та межі розділу фаз в Університеті імені Фрідріха-Александра міст Ерлангена та Нюрнберга (Німеччина) він у 2006–2007 роках читав англійською мовою лекції з курсу «Нанотехнологія дисперсних систем» та вів німецькою мовою лабораторні заняття з предмету «Інженерія механічних процесів». Крім того, Ананій Когут неодноразово перебував на стажуванні у Сполучених Штатах Америки на кафедрі покриттів і полімерних матеріалів Державного університету Північної Дакоти.

Слід зазначити, що попри додаткове навантаження, пов’язане з вивченням предмету англійською мовою, всі студенти добре впорались із засвоєнням матеріалу й успішно склали іспит. Так, п’ятеро студентів одержали оцінки «відмінно», п’ятеро – «добре» і двоє – «задовільно». На думку студентки групи ХТ-23 Іванни Шиманської, за цей семестр вона не лише опанувала на достатньо високому рівні органічну хімію, а ще й покращила свій рівень володіння англійською мовою і з приємністю відвідувала всі заняття, не пропустивши жодного з них.

Заплановано, що викладання курсу «Органічна хімія» англійською мовою триватиме і в наступних навчальних роках. Сподіваємося, що це допоможе зацікавити іноземних абітурієнтів можливістю навчання у Львівській політехніці.