На кафедрі ХТНР готуватимуть фахівців із технологій піротехнічних виробів спеціального призначення

Кафедра хімії і технології неорганічних речовин Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

На кафедрі хімії і технології неорганічних речовин Інституту хімії та хімічних технологій Львівської політехніки в освітньо-професійну програму «Хімічні технології неорганічних речовин та водоочищення» освітнього рівня «магістр» уведено новий блок вибіркових дисциплін – «Технології енергоконденсованих речовин і матеріалів».

Метою вивчення дисциплін цього вибіркового блоку є здобуття фахової підготовки з технології виробництва піротехнічних нелетальних виробів. До таких, зокрема, належать димові гранати різного призначення, середньо- та великомасштабні димові шашки з широким діапазоном маскувальної дії, протипожежні гранати та інші вироби спеціального призначення. Зазначених та інших піротехнічних виробів надзвичайно гостро потребують Збройні Сили, Національна гвардія та інші силові структури України як для виконання бойових завдань, так і для навчань.

Кафедра хімії і технології неорганічних речовин має чималий досвід у розробленні піротехнічних виробів, частина з яких прийнята на озброєння ЗС України і яким присвоєно код НАТО, а оригінальні технічні рішення захищені патентами України. Попереду – розроблення низки нових виробів спеціального призначення.

Варто зазначити, що піротехнічні вироби використовують і в економіці, зокрема в сільському господарстві; їх також застосовують рятувальні та інші служби.

Чекаємо до нас на навчання. Разом, своїми знаннями та вмінням – здолаємо ворога!