На кафедрі інформаційних систем і технологій ІППТ відбулися захисти магістерських кваліфікаційних робіт

Кафедра інформаційних систем і технологій Львівської політехніки
Фото із захисту робіт

13–15 грудня 2023 року на кафедрі інформаційних систем і технологій Інституту просторового планування та перспективних технологій Львівської політехніки відбулися захисти магістерських кваліфікаційних робіт. Більшість магістерських робіт була пов’язана з тематикою кафедри за грантовою заявкою Erasmus+ Jean Monnet Module «Екологічний моніторинг з новими інформаційними технологіями. Європейський досвід».

У частині робіт студенти досліджували проблеми екологічного моніторингу довкілля, зокрема розробляли інформаційні системи контролю якості повітря, ґрунтів, радіаційних забруднень, водойм та інші питання.

Презентовані проєкти допоможуть розв’язати завдання екологічних досліджень партнера кафедри – заповідника «Розточчя». Це – вивчення флори і фауни, створення інформаційного гіда, проблеми осушення боліт, дослідження показників забруднення річок та інших водойм, небезпеки поширення борщівника. Кожна з робіт містила практичну частину з розробленими веб- або мобільними застосунками та базами даних для швидкої обробки інформаційних потоків.

Під час порівняльного аналізу в магістерських роботах враховували особливості реалізації подібних інформаційних систем, які використовують у Європейському Союзі. Всі роботи мали наукову новизну, що полягала у використанні алгоритмів нечіткої логіки, нейронних мереж для побудови нових систем екологічного моніторингу.

Вітаємо студентів кафедри з важливим кроком у їхньому житті й бажаємо подальшого розвитку та успіхів!

Фото із захисту робіт Фото із захисту робіт Фото із захисту робіт Скріншот з онлайн-захисту робіт Скріншот з онлайн-захисту робіт Скріншот з онлайн-захисту робіт Скріншот з онлайн-захисту робіт Скріншот з онлайн-захисту робіт Скріншот з онлайн-захисту робіт