На кафедрі графіки та мистецтва книги відбулась лекція, присвячена книзі-альбому «Антольоґія стрілецької творчости»

Кафедра графіки та мистецтва книги Львівської політехніки
Фото з лекції

На кафедрі графіки та мистецтва книги Інституту поліграфії та медійних технологій Львівської політехніки відбулась відкрита лекція, присвячену книзі-альбому «Антольоґія стрілецької творчости» (упорядник видання – кандидат мистецтвознавства Ірина Ґах).

«Антологія стрілецької творчості» – перше унікальне рукотворне видання, створене впродовж 1915–1917 років. Ця книга – мистецький альбом, який художньою мовою представляє величні й трагічні сторінки боротьби українських січових стрільців, в історико-документальній формі репрезентує їхнє становлення, формування, бойові звершення, побут тощо. Кожну сторінку книги створили безпосередні учасники подій – 26 військових-усусівців: художники, поети, музиканти, талановиті непересічні молоді люди, які цілковито посвятилися великій та благородній справі – творенню оригінальної мистецько-художньої військової культури Українського легіону.

Впорядкували й оформили рукописний альбом Лев-Осип Ґец та Богдан-Володимир Крижанівський.

Афіша лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції