На кафедрі фотоніки ІТРЕ обговорили перспективи розвитку фотонної інженерії з професором КПІ

Кафедра фотоніки Львівської політехніки
Володимир Боровицький

Україна переживає непрості часи. Бачимо, що війна сьогодні – це не лише збройне протистояння, а й протистояння на інформаційному, економічному, ментальному й інтелектуальному рівні. Це ще раз свідчить про те, наскільки важливою зараз є освіта, як необхідні практичні навики та вміння, критичне мислення і здатність аналізувати інформацію.

Колектив кафедри фотоніки Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки Львівської політехніки переконаний, що кожен із нас має бути ефективним на своєму робочому місці й, незважаючи на складний для країни час, готовий працювати та розвиватися, налагоджувати нові контакти, ділитися і переймати новий досвід колег. З цією метою 17 березня 2022 року на кафедрі відбувся семінар д.т.н., професора кафедри оптичних та оптико-електронних приладів Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Володимира Боровицького, який виступив із доповіддю «Теорія Аббе та тримірна смуга пропускання оптичної системи» і розповів про новітні розробки, міжнародні патенти та співробітництво із підприємствами-виробниками оптико-електронних пристроїв України.

Володимир Миколайович є куратором студентського відділення міжнародного товариства з оптичної техніки SPIE в КПІ та куратором міжнародної українсько-французької програми подвійних дипломів з університетом Ле Ман у Франції, тож обговорили й питання покращення підготовки спеціалістів у галузі фотоніки та оптичної інженерії і можливості стажування та навчання студентів у рамках програми обміну між вишами України і зарубіжжя.

Колективи кафедри оптичних та оптико-електронних приладів Київського політехнічного інституту і кафедри фотоніки Львівської політехніки зацікавлені у співпраці, адже останні події показали, що гостра потреба у фахівцях у галузі фотонної інженерії.

Віримо, що лише об’єднавши зусилля, спільною працею досягнемо найвищих висот, адже наша сила у єдності!

Презентація д.т.н., професора КПІ Володимира Боровицького Семінар на кафедрі фотоніки