На кафедрі фотограмметрії та геоінформатики відбувся семінар щодо технологій, показаних на конгресі INTERGEO-2021

Кафедра фотограмметрії та геоінформатики Львівської політехніки
Фото із семінару

4 жовтня 2021 року на кафедрі фотограмметрії та геоінформатики Львівської політехніки відбувся семінар на тему «Аналіз інноваційних технологій, представлених на конгресі INTERGEO-2021». Працівники кафедри ФГІ заслухали доповідь доцента, к.т.н. Бориса Четверікова щодо результатів його участі у роботі щорічної наукової виставки новітніх технологій та рішень у сфері геодезії INTERGEO-2021 (21–23 вересня 2021 року, м. Ганновер, Німеччина).

Борис Четверіков ознайомив членів кафедри з новітніми технологіями та розробками у таких сферах, як обладнання для наземного й авіаційного лазерного сканування, мобільні системи для сканування приміщень і створення BIM, георадари з системою швидкого опрацювання результатів вимірювань, ГІС-планшети з RTK-антенами для мобільного картографування, мультикоптери з системою позиціювання RTK, дрони з лідарними системами, що живляться від сонячної енергії, нові розробки БПЛА для високоточного знімання, роботизовані системи з RTK-антенами для позначення центральних і зміщених ліній для дорожніх робіт, розмітки спортивних полів та обслуговування злітно-посадкової смуги. Окремо він відзначив дистанційно керованих роботів Spot for Construction від фірми Boston Dynamics, які обладнанні лазерними сканерами та виконують знімання у важкодоступних для людей місцях і будівлях.

Участь у міжнародних конгресах і форумах, таких як INTERGEO, є важливою і необхідною, зокрема для налагодження контактів із потенційними партнерами для провадження різноманітних міжнародних наукових і дослідницьких проєктів.

Фото із семінару Фото із семінару Фото із семінару Фото із семінару Фото із семінару