На кафедрі фізичної, аналітичної та загальної хімії ІХХТ розпочалися заняття гуртка «Юні хіміки»

Кафедра фізичної, аналітичної та загальної хімії Львівської політехніки
Фото з роботи гуртка

2 жовтня на кафедрі фізичної, аналітичної та загальної хімії Інституту хімії та хімічних технологій Львівської політехніки розпочалися заняття гуртка «Юні хіміки» у 2023/2024 навчальному році. Цьогоріч до членів Малої академії наук, що навчаються на відділенні хімії, долучилися учні Львівського фізико-математичного ліцею.

На заняттях юні хіміки освоюють техніки проведення хімічних експериментів, а також під керівництвом викладачів кафедри ФАЗХ виконують власні науково-дослідні роботи, які потім презентують на різноманітних конкурсах.

Упродовж літа учасник гуртка, учень 10 класу ліцею «Львівський» Дарій Кузьмінський здобув низку нагород. Наукова робота Дарія на тему «Отримання плівок кадмій сульфіду шляхом хімічного осадження» була відзначена бронзовою медаллю на ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, отримала «золото» на Міжнародній виставці інновацій та винаходів E-NNOVATE 2023 (Польща) та Міжнародному інноваційному шоу INOVA (Хорватія). На конкурсі INOVA робота Дарія отримала також спеціальну відзнаку в категорії «Хімічна та текстильна індустрія».

Фото з роботи гуртка Нагорода Дарія Кузьмінського Нагорода Дарія Кузьмінського Нагорода Дарія Кузьмінського Нагорода Дарія Кузьмінського Нагорода Дарія Кузьмінського Дарій Кузьмінський Дарій Кузьмінський