На кафедрі ЕОМ учасників Літньої школи «РобоМеМ» ознайомили з архітектурами комп’ютерних систем

Кафедра електронних обчислювальних машин Львівської політехніки
Фото з Літньої школи

19 червня 2024 року на кафедрі електронних обчислювальних машин Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології відповідно до програми проведення Літньої школи «РобоМеМ» відбулося знайомство учнів Львівської обласної Малої академії наук із архітектурами комп’ютерних систем.

Завідувач кафедри ЕОМ професор Роман Дунець розповів учасникам літньої школи про місце комп’ютерної інженерії в ІТ, ознайомив із сучасними напрямами побудови як універсальних, так і спеціалізованих комп’ютерних систем на мікропроцесорах, мікрокомп’ютерах та програмованих логічних інтегральних схемах (ПЛІС).

Викладачі кафедри доцент Руслан Бачинський і старший викладач Любомир Цигилик продемонстрували роботу машини-робота, якою керує вбудована система, побудована на ПЛІС Altera, розповіли про можливості програмування, переналаштування та відлагодження таких вбудованих систем. Професор Василь Чигінь продемонстрував роботу акустичної системи виявлення «шахедів» та дронів, що побудована на мікрокомп’ютері Raspberry Pi.

Особливий акцент було зроблено на поєднанні фізичних явищ та можливостей комп’ютерної інженерії для побудови високоефективних систем військового призначення.

Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи