На кафедрі електронної інженерії ІТРЕ реалізовано програму Guest lecturer за участю науковця з Литви Дмитра Волинюка

Кафедра електронної інженерії Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-лекції

З 4 до 13 травня 2022 року на кафедрі електронної інженерії Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки Львівської політехніки в рамках програми «Гостьовий лектор» приймали д.т.н. Дмитра Волинюка, головного наукового співробітника з кафедри хімії та технології полімерів Каунаського технологічного університету (м. Каунас, Литовська Республіка).

Доктор Волинюк прочитав цикл лекцій з курсу «Функціональні матеріали для органічної електроніки» у дистанційній формі на онлайн-платформі Zoom для студентів, аспірантів та викладачів спеціальності 171 «Електроніка».

На лекціях було розглянуто «мокрі» технології утворення органічних наноструктур, сучасні методи дослідження просторових та оптичних параметрів органічних і неорганічних наноструктур, а також процеси транспорту електронів у таких наноструктурах. Продемонстровано використання органічних матеріалів як у звичайній мікроелектроніці, так і в квантових наноелектронних пристроях, хімічних і біосенсорах. Розглянуто перспективи використання сучасних наноструктурних матеріалів та композитних мембран для зондування і виготовлення різноманітних біосенсорів та імунних сенсорів.

В результаті реалізації програми «Гостьовий лектор» на кафедрі електронної інженерії студенти й аспіранти кафедри поглибили та здобули нові знання в галузі органічної електроніки, одержали чітке розуміння всіх технологічних процесів отримання, дослідження та використання функціональних матеріалів для новітніх пристроїв органічної електроніки.