На кафедрі дизайну та основ архітектури ІАРД провели майстер-клас із писанкарства для студентів

Кафедра дизайну та основ архітектури Львівської політехніки
Фото із заходу

Викладачі кафедри дизайну та основ архітектури Інституту архітектури та дизайну Львівської політехніки провели майстер-клас із писанкарства для студентів спеціальності 022 «Дизайн (дизайн середовища)».

Писанкарство є давнім українським мистецтвом розпису яєць, яке має глибокі корені та культурне значення. Процес виготовлення писанки вимагає уваги до деталей та креативного підходу, а його вивчення розвиває художні та творчі навички. Кожен колір передає певний сенс, а візерунки можуть включати геометричні мотиви, рослинні орнаменти, хрестики та інші християнські символи.

Своїми вміннями зі студентами поділились:

  • к.арх., доцентка Олександра Дида;
  • к.мист., старша викладачка Віолетта Радомська;
  • к.арх., старша викладачка Адріана Громнюк;
  • к.арх., старша викладачка Марія Брич;
  • старша викладачка Зіновія Сеньків;
  • асистентка Соломія Понкало.

Учасники майстер-класу мали змогу навчитись технікам писанкарства, що посприяло поглибленню їхніх знань про народні звичаї.

Такі заходи допомагають зберегти й популяризувати українські традиції, а також надають можливість відчути гордість за свою культурну спадщину. Писанкарство важливе не тільки як форма мистецтва, але й як засіб зміцнення національної ідентичності.

Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу