На кафедрі ДОА розробляють концепцію благоустрою території навчально-оздоровчого табору «Політехнік-4»

Кафедра дизайну та основ архітектури Львівської політехніки
Фото з роботи над проєктом

За домовленістю між керівництвом Інституту архітектури і дизайну Національного університету «Львівська політехніка» та керівництвом навчально-оздоровчого табору «Політехнік-4» у с. Зозулі Золочівського району Львівської області розпочато реалізацію пілотного проєкту із благоустрою території табору.

У проєкті беруть участь викладачі кафедри дизайну та основ архітектури та студенти групи ДС-32. Перша група працює у складі Марії Волянюк і Соломії Юськів під керівництвом старшого викладача Чеслава Львовського. Друга групи у складі Галини Соломай, Ангеліни Ошийко і Віталії Цендри здійснює роботу під керівництвом доцента Романа Франківа та асистента Юрія Гнеся. Студенти проведуть інвентаризацію, обміри та фотофіксацію території навчально-оздоровчого табору для опрацювання наступних концепцій благоустрою території. Консультанткою проєкту з ландшафтного дизайну є доцентка кафедри ДОА Світлана Топилко. Робочі групи подадуть дві концепції упорядкування території, одна з яких, можливо, стане підставою для реалізації.

У навчанні дизайнера середовища робота над реальними проєктами є надзвичайно важливим кроком у становленні професійного підходу. Комунікація із замовником, формування концепцій, розробка технічних креслень та, зрештою, реалізація проєктного вирішення – все це важливі складові роботи майбутнього дизайнера.

Фундаментальне питання сучасної системи освіти полягає в тому, чи зможуть університети майбутнього трансформуватися для надання якісних освітніх послуг відповідно до нових вимог суспільства, чи втратять свою ключову роль, яку займуть альтернативні організації. На кафедрі дизайну та основ архітектури старанно працюють над тим, що максимально скоротити розрив між теоретичною підготовкою, яку студенти здобувають в аудиторіях, та реальною практичною діяльністю. Для викладачів є дуже важливим максимально повно та всебічно підготувати фахівців для їх майбутньої творчої роботи.

Бажаємо нашим студенткам успіхів!

Фото з роботи над проєктом Фото з роботи над проєктом Фото з роботи над проєктом Фото з роботи над проєктом Фото з роботи над проєктом Фото з роботи над проєктом Фото з роботи над проєктом