На кафедрі АТР створено лабораторію з оцифрування науково-проєктної документації та фотонегативів

Кафедра архітектури та реставрації Львівської політехніки
Обладнання від німецьких партнерів

Завдяки допомозі фонду Принца Клауса з Нідерландів (Prince-Claus-Fund) за сприяння німецької мережі German Network Kulturschutz Ukraine на кафедрі архітектури та реставрації Інституту архітектури та дизайну Львівської політехніки створено лабораторію з оцифрування науково-проєктної документації та фотонегативів.

Фонд закупив і надав обладнання, яке дає змогу отримувати високоякісні цифрові копії креслень, негативів та позитивів: широкоформатний сканер, сканер для фотоплівок, фотоапаратуру. Прилади доповнено подарунком від архіву з Мюнхена – сканером документів формату А-2. Отримане обладнання дає можливість сканувати документи шириною до 1 м.

На кафедрі АТР є власний великий архів матеріалів з досліджень пам’яток архітектури Львова та регіону, який почав формуватися ще у 1980-ті роки. Також на кафедрі є науково-проєктні роботи НДЛ-104 ще з 1990-х років, архітектурні дипломні роботи студентів, виконані в ручній графіці (наприклад, з реставрації замків у Жовкві, Старому Селі, Галичі, Бучачі, Язлівці, Бродах, Луцьку тощо, роботи з регенерації дільниць історичної забудови Львова, Тернополя, Івано-Франківська, Ужгорода й багатьох малих міст; графічні роботи студентів з обмірами та рисунками історичних об’єктів регіону). Тож тепер працівники кафедри отримали можливість оцифрувати архівні матеріали й надати можливість їхнього ширшого використання у науково-дослідних роботах та промоції культурної спадщини.

Обладнання від німецьких партнерів Обладнання від німецьких партнерів