Набути досвіду у протилежних регіонах: на кафедрі АФМ дізнавалися про можливості Програми національних обмінів

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
на лекції

На кафедрі адміністративного та фінансового менеджменту відбулася лекція «Можливості Програми національних обмінів. Як успішно заповнити заявку». Її провели комунікаційний менеджер проекту «Містки громадської активності» Ірина Баран і координатор Програми національних обмінів Ірина Видра.

Студенти дізналися про Програму національних обмінів, яка діє в Україні від 2016 до квітня 2018 року. До неї можуть долучитися як громадські організації, так і фізичні особи. За її умовами, треба підготувати цікавий проект і отримати мікроґрант на його реалізування в географічно протилежному регіоні і таким чином водночас набути нового досвіду, налагодити цікаве партнерство. Також можна написати грант не лише задля здійснення проекту у протилежному реґіоні, а щоб запросити цікавих осіб із цього реґіону до свого університету й підготувати дослідження крізь призму їхніх вражень.

На сьогодні за Програмою національних обмінів понад 300 проектів зреалізували молодіжні лідери, журналісти, письменники, громадські активісти. Тематика їхніх досліджень дуже різноманітна: антикорупційна, мистецька, пізнавальна…

Доцент кафедри АФМ Оксана Химич розповіла присутнім про власний досвід участі в цьому проекті разом зі студентами у Дніпровському національному університеті ім. О. Гончара.