На Форумі української молоді діаспори у Вінниці було презентовано освітні проекти МІОК

МІОК Львівської політехніки
На Форумі української молоді діаспори

22–23 серпня 2016 року Андрій Яців, заступник директора Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка», взяв участь у роботі Форуму української молоді діаспори «Вінниця 2016», організованому Світовим Конгресом Українських Молодіжних Організацій (СКУМО).

Андрій Яців виступив у ролі спікера у рамках сесії «Збереження національної ідентичності молоді діаспори через культурно-освітню призму» і презентував освітній напрям діяльності Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою, зокрема представив учасникам Форуму молоді діаспори проект «Крок до України», як відповідь на запит представників українських шкіл, громад, українознавчих осередків, молодих активістів. Учасники Форуму отримали інформацію про підручники МІОКу, інтерактивний портал з вивчення української мови як іноземної, літні школи, конференції.

Урочисте відкриття Форуму відбулося у Вінницькому академічному музично-драматичному театрі ім. М. Садовського. Учасниками події стали українці з близько 30 країн світу, представники українських церков, владних структур, зокрема, Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій, народні депутати України, громадські та культурні діячі.

Робота Форуму відбувалася у форматі панельних дискусій на тематичних сесіях за чотирма основними напрямами: «Основні напрямки та розвиток молодіжного руху в діаспорі», «Інформаційно-комунікаційний потенціал світового українства», «Залучення інвестицій через співпрацю з діаспорою та розвиток економіки України», «Збереження національної ідентичності молоді діаспори через культурно-освітню призму». Модераторами секцій були Олександр Греченюк (Румунія), Мирослав Гочак, голова СКУМО (Республіка Сербія), Ганна Крисюк (Україна) та Андрій Якубув (Королівство Іспанія).

Андрій Якубув, а також спікери Форуму обговорили стратегію боротьби з асиміляційними процесами у середовищі української діаспори шляхом створення новітніх освітніх проектів, метою яких забезпечення освітніх та культурних потреб українців за кордоном, а також реалізацію принципу освітньо-культурного «амбасадорства» для поширення знань про Україну та її культуру.

На Форумі української молоді діаспори На Форумі української молоді діаспори На Форумі української молоді діаспори На Форумі української молоді діаспори На Форумі української молоді діаспори