На базі Центру інноваційних освітніх технологій Університету продовжують реалізовувати проєкт SELFIE

Департамент освіти і науки Львівської ОВА
Скріншот з онлайн-зустрічі

На Львівщині впроваджують проєкт SELFIE (Self-reflection on Effective Learning by Fostering the Use of Innovative Educational Technologies). Це – інструмент, покликаний оцінити рівень цифровізації закладу освіти, його цифрова фотографія. Рівень цифровізації визначають за результатами опитування учнів, педколективу та адміністрації закладу. Отримані результати аналізує система, після чого заклад освіти отримує індивідуальний динамічний звіт.

Проєкт орієнтований на заклади загальної середньої, професійної (професійно-технічної) або передфахової вищої освіти Львівської області. Заявки на участь у ньому вже подали 900 закладів освіти.

24 січня 2023 року відбулася організаційна онлайн-зустріч освітян із координаторкою проєкту SELFIE, директоркою Центру інноваційних освітніх технологій Інституту права, психології та інноваційної освіти Національного університету «Львівська політехніка» Маргаритою Носковою. Зазначимо, що проєкт реалізується на базі Центру.

Впровадження SELFIE на Львівщині має на меті:

  • об’єктивно оцінити рівень цифровізації освіти області;
  • сприяти цифровій трансформації закладів ЗЗСО, ЗПТО, ЗПФО;
  • створити сприятливі умови для формування цифрового освітнього середовища області побудованого з урахуванням потреб і можливостей ЗО та учасників освітнього процесу.

Впровадження проєкту розпочнеться із навчання координаторів закладів освіти, яке проходитиме у два етапи. Перший етап навчання стартує вже 30 січня, координатори закладів ознайомляться з інструментом, набудуть практичних навичок його використання, зрозуміють сутність проведення опитування. На наступному етапі координатори підготують заклади до проведення опитування та модеруватимуть його безпосередньо. Активна фаза опитування розпочнеться на початку лютого і триватиме до 6 квітня. Звіти з результатами опитування заклади отримають до 1 травня.

Проєкт завершиться у червні 2024 року.

Докладніше – на сторінці Департаменту освіти і науки Львівської ОВА у соцмережі Фейсбук.