На базі Технологічного коледжу відбулася міжнародна студентська конференція з безбар’єрного туризму

Технологічний фаховий коледж Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

10 листопада 2022 року на базі Відокремленого структурного підрозділу «Технологічний фаховий коледж Національного університету «Львівська політехніка», який цьогоріч відзначає 75-ту річницю свого заснування, відбулася ІІ Міжнародна студентська науково-практична конференція «Безбар’єрний туризм в умовах сьогодення: глобальні виклики для України та світу» (IІ International Student Scientific and Practical Conference «Barrier-free tourism in today’s conditions: global challenges for Ukraine and the world»).

Основною метою проведення студентської конференції є залучення студентства та педагогічних колективів закладів освіти до окресленої проблематики, що сприяє розвитку їхніх дослідницьких інтересів та розширення професійних компетенцій.

До участі у конференції долучилися провідні практики у сфері безбар’єрного туризму. Зокрема, Оксана Потимко, к.і.н., керівниця Ресурсного центру освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами Національного університету «Львівська політехніка», Почесний Амбасадор Львова, розповіла про діяльність Центру й підкреслила перспективність його розвитку.

Зважаючи на обставини, що склалися, формат проведення конференції був заочним. Однак активність студентства переконливо підтвердила, що це була довгоочікувана подія. Загалом у конференції взяли участь представники Силезського університету (Польща), Каунаського університету (Литва), Католицького університету в Ружомберку (Словаччина), Університету Бергена (Норвегія), Римського університету Тор Вергата (Італія). Також, долучилися студенти провідних закладів вищої освіти України.

За підсумками роботи конференції опубліковано збірник тез, насичений актуальними та цікавими тезами, плідними науковими здобутками, які об’єднали доробки студентів за різними тематичними напрямами.

Докладніше – на сайті Технологічного фахового коледжу.