На базі Технологічного коледжу відбулася І Міжнародна студентська конференція з безбар’єрного туризму

Технологічний фаховий коледж Львівської політехніки
Сертифікати учасників конференції

11 листопада 2021 року на базі Відокремленого структурного підрозділу «Технологічний фаховий коледж Національного університету «Львівська політехніка» відбулася І Міжнародна студентська науково-практична конференція «Безбар’єрний туризм у ХХІ столітті: партнерство закладів освіти, бізнесу та влади».

Вітальне слово виголосив директор коледжу Іван Костюк, Іван Васильович акцентував на актуальній проблематиці, що знайшла своє відображення у проведенні трьох обласних, а цьогоріч І Міжнародної студентської науково-практичної конференції на тему «Безбар’єрний туризм у ХХІ столітті: партнерство закладів освіти, бізнесу та влади» основною метою якої є залучення студентства та педагогічних колективів закладів освіти до окресленої проблематики, що сприяє розвитку їх дослідницьких інтересів та розширення їх професійних компетенцій. До конференції долучилися і провідні практики у сфері туризму, зокрема безбар’єрного.

За наявних карантинних умов конференція відбулась у заочному форматі. Однак активність студентства переконливо підтвердила, що це була довгоочікувана подія.

Загалом у конференції взяли участь представники Ягеллонського університету (Польща), Силезського університету (Польща), Католицького університету в Ружомберку (Словаччина), Центру компетенції школи Dehoga Thuringia в Ерфурті (Німеччина), Римського університету Тор Вергата (Італія). Також долучилися студенти провідних закладів вищої освіти України, активно підтримали захід колеги та студенти Львова та області.

За результатами роботи конференції опубліковано збірник тез, що насичений актуальними та цікавими тезами, плідними і науковими здобутками, які об’єднали доробки студентів.

Захід вкотре продемонстрував актуальність дослідження проблематики повноцінної соціалізації у суспільстві людей з інвалідністю через розгляд питань про розвиток сучасних і особливості майбутніх тенденцій формування безбар’єрного життєвого простору.

Докладніше – на сайті Технологічного фахового коледжу.