На базі кафедри ПІО провели конференцію до річниць від дня народження видатних українських педагогів

Кафедра педагогіки та інноваційної освіти Львівської політехніки
Фото з конференції

19 жовтня на базі кафедри педагогіки та інноваційної освіти Інституту права, психології та інноваційної освіти Національного університету «Львівська політехніка» відбулась Міжнародно науково-практична конференція «Костянтин Дмитрович Ушинський (до 200-річчя від дня народження) і Василь Олександрович Сухомлинський (до 105-річчя від дня народження) – видатні українські педагоги».

З вітальним словом до учасників звернулась завідувачка кафедри педагогіки та інноваційної освіти, докторка педагогічних наук, професорка Тетяна Горохівська, яка представила поважних гостей і подякувала всім учасникам за те, що вони знайшли можливість долучитись до конференції. «З роками все більше і більше усвідомлюємо велич життєвого подвигу наших педагогів. Вони проєктували школу майбутнього, а в ній – учителя-професіонала: доброго, люблячого, щасливого», – зазначила Тетяна Миколаївна.

Виступаючи, науковці наголошували на вічних цінностях, до яких постійно звертались у своїй творчості Василь Сухомлинський та Костянтин Ушинський.

У режимі зв’язку через платформу Zoom брали участь науковці, студенти, викладачі, також вдалось поспілкуватися з кандидаткою педагогічних наук, доценткою кафедри суспільствознавчої освіти Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Ліліаною Кудрик.

Учасники конференції заслухали змістовні доповіді, зокрема:

  • д.пед.н., професора Петра Сікорського«В.О. Сухомлинський про Нову українську школу»;
  • д.п.н., професора Григорія Васяновича«Соціальна робота у педагогічній теорії і практиці Василя Сухомлинського (до 100-річчя від дня народження геніального українського педагога)»;
  • к.пед.н., доцента Ігоря Колодія «Ідеї К.Д. Ушинського в контексті сучасної педагогічної науки та освіти»;
  • к.пед.н., доцентки Любові Дольнікової«Спадщина В.О. Сухомлинського в становленні та розвитку сучасного педагога»;
  • к.т.н. Михайла Яворського «Місце і роль громадських організацій освітньо-просвітницького та ділового спрямування на сучасному історичному етапі українського державотворення»;
  • викладачки Лесі Кос «Використання педагогічної спадщини К.Д. Ушинського у підготовці фахівців дошкільної освіти: мовленнєвий аспект»;
  • методиста Романа Михайлишина «Цінність й унікальність людини за В.О. Сухомлинським»;
  • викладачки Мар’яни Нестер «Педагогічні ідеї В. Сухомлинського у роботі сучасних закладів дошкільної освіти»;
  • к.і.н., доцентки Валентини Матяшук «Духовно-моральний розвиток сучасних українських школярів крізь призму творчої спадщини В.О. Сухомлинського».

Також заслуговує уваги доповідь студента групи ПЦ-21 Юрія Галюка «Діалог поколінь. Як життя та ідеї К.Д. Ушинського резонують у серцях українських педагогів та молоді».

Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції