На базі кафедри обліку та аналізу Львівської політехніки відбулась Літня школа «Ревізор-аудитор»

Кафедра обліку та аналізу Львівської політехніки
Фото з Літньої школи

На базі кафедри обліку та аналізу Інституту економіки і менеджменту Львівської політехніки відбулась Літня школа «Ревізор-аудитор». Вперше захід було проведено у змішаній формі – очно взяли участь учні школи № 77 м. Львова, дистанційно – учасники з інших навчальних закладів Львова, а також Вінницької, Тернопільської та Полтавської областей.

Відкрив Літню школу «Ревізор-аудитор», виголосив вступне слово та привітання завідувач кафедри професор Ігор Яремко. Під час тренінгу-знайомства учасників доцентка Алла Ясінська представила основних доповідачів Школи, заходів, які відбуватимуться, порядок участі та правила безпеки.

Розпочалася Літня школа з воркшопу «Обліково-фінансова грамотність – запорука успіху», проведеного доценткою Олесею Лемішовською, на якому учасники ознайомилися з історією виникнення, зародженням та розвитком бухгалтерської справи, провідними обліковими школами, а також відомими особистостями світового рівня, які випробовували себе в бухгалтерії. За підсумком воркшопу всі учасники закріпили отриману інформацію тестовими завданнями. Лектор розповіла про спеціальність «Облік і оподаткування», затребуваність фаху на міжнародному та вітчизняному ринку праці, перспективи професії бухгалтера, ревізора, аудитора.

Плідною та цікавою була зустріч з випускником, аспірантом кафедри обліку та аналізу, директором ТзОВ «Консалтинг Ф.С.» Павлом Сороковим. Доповідач розповів учасникам про основи започаткування власної справи, як організувати власний бізнес, які стартапи є успішними, що таке аутсорсинг бухгалтерських послуг.

Доцентка Ольга Височан провела воркшоп щодо ведення домашньої бухгалтерії «Час планувати та аналізувати власні фінанси: рішення для ведення домашньої бухгалтерії», зокрема, як правильно розробити бюджет, як спланувати власні доходи і видатки, які сучасні програмні продукти варто використовувати для ведення особистої бухгалтерії, їхні переваги та недоліки. Також слухачі взяли участь у smart-quiz «Бухгалтерія і мистецтво», проведеному доценткою Ольгою Височан, за результатами якого були нагороджені кращі команди.

Доцентка Наталія Воськало провела бізнес-гру «Все спланую, порахую, перевірю», в якій учасники розв’язували ситуаційні завдання, цікаві ребуси. Родзинкою бізнес-гри став музичний конкурс, пов’язаний зі швидким підрахунком цифр з відомих українських пісень.

Цікавою та пізнавальною для присутніх учасників була проведена доценткою Аллою Ясінською бізнес-гра монополія «Корпорація Львів», під час якої учасники поринули в антураж львівського ділового світу. Команди спробували підкорити вершини місцевого бізнесу, придбати відомі львівські підприємства, заклади, готелі та ринки, а також відкрити філії, розв’язати фінансові проблеми, придбати корпорацію і стати успішним бізнесменом.

Знайомство з Університетом продовжилося в Музеї історії Львівської політехніки, де учасникам продемонстрували ілюстративний матеріал про становлення та розвиток навчального закладу, експонати, пов’язані з різними ділянками технічних досягнень, світлини відомих педагогів та вчених, професорів і науковців, які працювали у різні часи. Ще одна цікава екскурсія відбулася в Актовій залі головного корпусу, де учасникам показали твори польського художника Яна Матейка, які були задумані як своєрідні алегорії розвитку суспільства, його досягнень і технічного поступу.

Завершилася Літня школа підведенням підсумків, обміном пропозиціями щодо подальшої співпраці, враженнями, нагородженням команд-переможців та врученням сертифікатів.

Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи