На базі кафедри обліку та аналізу Львівської політехніки відбулась Літня школа «Ревізор-аудитор»

Кафедра обліку та аналізу Львівської політехніки
Фото з Літньої школи

29–31 травня 2023 року на базі кафедри обліку та аналізу Інституту економіки і менеджменту Львівської політехніки відбулась Літня школа «Ревізор-аудитор». Учасниками заходу стали учні старших класів ліцеїв, середніх загальноосвітніх шкіл міста Львова та області, студенти коледжів.

Відкриття заходу, вступне слово та привітання оголосив завідувач кафедри професор Ігор Яремко. Під час тренінгу-знайомства учасників доцентка Алла Ясінська представила основних доповідачів школи, програму заходів, які відбуватимуться, порядок участі та правила безпеки.

Розпочалася літня школа з воркшопу «Історія виникнення та розвитку бухгалтерської справи», проведеного доценткою Олесею Лемішовською, на якому учасники ознайомилися з історією виникнення, зародженням та розвитком бухгалтерської справи, провідними обліковими школами, а також відомими особистостями світового рівня, які випробовували себе в бухгалтерії. За підсумком заходу всі учасники закріпили отриману інформацію тестовими завданнями.

Наступний воркшоп, проведений доценткою Аллою Ясінською «Вибір професії – вибір майбутнього», дав змогу учасникам отримати інформацію щодо спеціальності «Облік і оподаткування», затребуваність фаху на міжнародному та вітчизняному ринку праці, перспективи професії бухгалтера, ревізора, аудитора, фінансового аналітика тощо.

Доцентка Ольга Височан провела воркшоп щодо ведення домашньої бухгалтерії «Час планувати та аналізувати власні фінанси: рішення для ведення домашньої бухгалтерії», зокрема, як правильно розробити бюджет, як спланувати власні доходи і видатки, які сучасні програмні продукти варто використовувати для ведення особистої бухгалтерії, їхні переваги та недоліки. Також слухачі взяли участь у Smart-Quiz «Бухгалтерія і мистецтво», проведеному доценткою Ольгою Височан, за результатами якого були нагороджені кращі команди.

Доцентка Наталія Воськало провела бізнес-гру «Все спланую, порахую, перевірю», в якій учасники розв’язували ситуаційні завдання, цікаві ребуси. Родзинкою заходу став музичний конкурс, пов’язаний зі швидким підрахунком цифр з відомих українських пісень.

Міні-лекція «Програмне забезпечення обліку та бізнесу», проведена доценткою Ольгою Рябковою, ознайомила учасників із сучасним програмним забезпеченням для ведення бухгалтерського обліку, застосуванням ІТ для ведення бізнесу та перспективами бізнес-аналітики.

Цікавою та пізнавальною для присутніх була проведена доценткою Аллою Ясінською бізнес-гра-монополія «Корпорація Львів», під час якої учасники поринули в антураж львівського ділового світу. Команди спробували підкорити вершини місцевого бізнесу, придбати відомі львівські підприємства, заклади, готелі та ринки, а також відкрити філії, розв’язати фінансові проблеми, придбати корпорацію і стати успішними бізнесменами.

Знайомство з Університетом, розпочате під час літньої школи, продовжилося в Музеї історії Львівської політехніки, де учасникам продемонстрували ілюстративний матеріал про становлення та розвиток навчального закладу, експонати, пов’язані з різними галузями технічних досягнень, світлини відомих педагогів та вчених, професорів і науковців, які працювали в різні часи. Ще одна цікава екскурсія відбулася в Актовій залі головного корпусу, де учасникам показали твори польського художника Яна Матейка, які були задумані як своєрідні алегорії розвитку суспільства, його досягнень і технічного поступу.

Наступною визначною мистецькою та культурною пам’яткою ХІХ століття, яку відвідали учасники Літньої школи, стала Зала Захарієвича. Унікальна конструкція відреставрованих шаф, інтер’єр, запроєктований і втілений видатним архітектором та будівничим, а також стародруки, пов’язані з історією Львівської політехніки, справили неабияке враження та захоплення від побаченого.

Завершилася Літня школа «Ревізор-аудитор» підбиттям підсумків, обміном пропозиціями щодо подальшої співпраці, враженнями, нагородження команд переможців та врученням сертифікатів.

Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи