Митець Михайло Сидоренко ― гість дискусійного клубу школи «Крок до України»

Міжнародний інститут освіти, культури та зв'язків з діаспорою
Митець Михайло Сидоренко

20 липня 2023 р. на Міжнародній школі україністики «Крок до України» відбувся перший дискусійний клуб. Студенти Школи зустрілися з  Михайлом Сидоренком, художником-фігуративістом, який живе і працює в Парижі. Модерував зустріч Андрій Яців, заступник директора МІОКу.

Унікальним досвідом для студентів Школи з 11 країн світу стала можливість особисто дізнатися від митця про його історію успіху – творчий шлях від студента Львівської національної академії мистецтв до лауреата 9‑ї премії Ермітажу та учасника паризьких салонів мистецтва, автора понад 30 виставок у Франції, а також в Україні та інших країнах світу.

Михайло Сидоренко працює у стилі фігуративізму – напряму у мистецтві, що зображає об’єкти схожими до їх реального вигляду. Водночас стилю митця  притаманні ознаки експресіонізму. Роботи художника представлені у музеях, галереях та приватних колекціях багатьох країн світу, зокрема у Франції, Швейцарії, Люксембурзі, Бельгії, Нідерландах, Іспанії, Великобританії, США, Австралії, Китаї та, звісно, в Україні.

Віртуальна розмова зі студентами школи «Крок до України» відбулася з паризького ательє Михайла Сидоренка у творчій атмосфері.

Мистецьке життя столиці Франції, зокрема, його український вимір в історії та сучасності, творчий дебют у Парижі та останні мистецькі проєкти Михайла Сидоренка, «споглядання» за образами майбутніх картин і творча «лабораторія» митця, вплив російської військової агресії в Україні і низка драматичних творів про війну – ці та багато інших тем вдалося обговорити із митцем студентам Школи, а також – побачити низку нових творів Михайла Сидоренка саме з того з місця, де вони були створені митцем.

Студенти школи «Крок до України» взяли активну участь у розмові, зокрема під час зустрічі розпитували художника про його творчість і вплив на неї війни в Україні, а також висловили бажання запросити митця до своїй країн.

 

Митець Михайло Сидоренко Митець Михайло Сидоренко